Ο Βρετανικός βασιλικός γάμος σε εκπομπές CO2

Δεν πιστεύω να νομίζατε πως ο γάμος αυτός θα είναι «απλός, λιτός και οικολογικός»;

Όλοι οι γάμοι έχουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακά τους, άλλοι υψηλότερες και άλλοι χαμηλότερες. Ο αυριανός γάμος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον όμως, αναμένεται να εκπέμψει κάτι παραπάνω.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, 6.765 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα θα παραχθούν συνολικά γι' αυτό το γάμο, 1.230 φορές δηλαδή, οι ετήσιες εκπομπές του μέσου βρετανικού νοικοκυριού. Πώς θα το καταφέρουν αυτό; Με προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς, με απλούς πολίτες που θα μετακινηθούν στο εσωτερικό της χώρας και της πόλης για να παρακολουθήσουν το γάμο, με τη διαμονή, την κατανάλωση ενέργειας, τα σκουπίδια τους, τα διάφορα events, το ταξίδι του μέλιτος, τη Ρολς Ρόις που θα μεταφέρει το ζεύγος από το Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και πολλά άλλα.

Μάθαμε πάντως ότι το ζευγάρι προσπάθησε να διατηρήσει το γάμο του πράσινο, κρατώντας το φωτισμό σε χαμηλά επίπεδο και προσφέροντας τοπικά εποχιακά εδώδιμα και λουλούδια στους καλεσμένους. Αστείο δεν είναι;

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης