Πώς θα δημιουργήσεις για εσένα μία πιο natural και pure καθημερινότητα

Πώς θα δημιουργήσεις για εσένα μία πιο natural και pure καθημερινότητα

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να απολαμβάνεις καθημερινά ένα πιο αγνό και natural lifestyle, οι συμβουλές σου προσφέρουν την απαραίτητη έμπνευση.

Το τελευταίο διάστημα, προσπαθώ να ακολουθώ έναν υγιεινό και αγνό τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως εδώ και έναν μήνα, από τότε δηλαδή που ξεκίνησα το δικό μου wellness «ταξίδι», συχνά διερωτώμαι αν όλα όσα με περιβάλλουν και όσα περιλαμβάνει το μενού μου, είναι τόσο αγνά και φυσικά, όσο θα ήθελα.

Αυτό που διαπίστωσα πρόσφατα όμως, είναι ότι ακόμη και αν δεν μπορούμε να ελέγχουμε κάθε στιγμή οτιδήποτε τρώμε και αγοράζουμε, υπάρχουν ορισμένες επιλογές που γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως είναι αγνές και ωφέλιμες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχουμε κάθε λόγο να στραφούμε σε εκείνες.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να απολαμβάνεις καθημερινά ένα πιο αγνό και natural lifestyle, ελπίζω οι συμβουλές που παραθέτω να σου προσφέρουν την απαραίτητη έμπνευση για να κάνεις και εσύ τα πρώτα βήματα!

Προσπάθησε να κάνεις το μενού σου όσοπιο καθαρό και απλό γίνεται

Η καθαρή διατροφή ή clean eating αγγλιστί, αποτελεί μία από τις κορυφαίες διατροφικές τάσεις των τελευταίων ετών και όλα δείχνουν ότι θα κυριαρχήσει τη δεκαετία του 2020. Στην πραγματικότητα όμως, δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη νέο food trend, αλλά για μία διατροφική επιλογή που μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα τρέφεσαι καλύτερα και θα ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή. Ουσιαστικά, το clean eating επιτάσσει το να πεις «όχι» στις επεξεργασμένες τροφές και να εντάξεις στο καθημερινό σου μενού περισσότερα φυσικά και φρέσκα συστατικά και τρόφιμα.

Με λίγα λόγια, η καθαρή διατροφή σε καλεί να βάλεις την αγνότητα της φύσης και στη διατροφή σου, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα, λαχανικά και γενικά, τροφές που δεν έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Πλέον, λοιπόν, προσπαθώ να ακολουθώ τις βασικές επιταγές του clean eating -επιτρέποντας, βέβαια, στον εαυτό μου και μερικές cheat days- ενώ επιλέγω να καταναλώνω, όσο πιο συχνά γίνεται, βιολογικά προϊόντα και γενικότερα, τρόφιμα τα οποία γνωρίζω από πού προέρχονται και τι περιέχουν. Ουσιαστικά, να θυμάσαι πως σε ό,τι αφορά στην ισορροπημένη διατροφή, η απλότητα κάνει τη διαφορά.

Φρόντισε να ενυδατώνεις τον οργανισμόσου με το πιο αγνό νερό

Γνωρίζεις ότι είναι σημαντικό να καταναλώνεις περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα, προκειμένου να ενυδατώνεσαι και να είσαι πιο σίγουρη για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου. Αλήθεια όμως, πόση προσοχή δίνεις στο νερό σου; Αν το τι νερό πίνεις δεν έχει σημασία για εσένα -αρκεί να είναι νερό- μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Στη δική μου περίπτωση, μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ήμουν περισσότερο προσεκτική με το νερό μου -αν ήθελα να ακολουθώ ένα πιο αγνό και natural lifestyle- και αφορμή στάθηκε ένα βίντεο για τα νιτρικά άλατα που είδα τυχαία στο διαδίκτυο.

Τι είναι τα νιτρικά άλατα και γιατί είναι καλό να μάθεις περισσότερα για αυτά; Πρόκειται για οξειδωτικά τα οποία είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, ενώ η μεγάλη πρόσληψή τους μπορεί να προκαλέσει γαστρικά προβλήματα, κνιδώσεις, εξανθήματα, καθώς και άλλες αντιδράσεις ή ασθένειες. Τα νιτρικά είναι δε ιδιαίτερα βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά! Τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν; Ευτυχώς, στο τελευταίο, ανέγγιχτο άγριο δάσος της Ευρώπης, στα Καρπάθια Όρη, υπάρχουν δύο πηγές από τις οποίες πηγάζει το πιο αγνό και τέλειο νερό της φύσης, ένα νερό που έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά, διαθέτει υπέροχη γεύση και είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και μαγνήσιο, δηλαδή συστατικά που ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη. Αυτό είναι το νερό που επιλέγω να καταναλώνω πλέον και δεν είναι άλλο από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, το «θαύμα της παρθένας φύσης», όπως το αποκαλούν, που μόλις πρόσφατα ήρθε στην Ελλάδα. Και στην περίπτωση του νερού, λοιπόν, αποδεικνύεται πως η τελειότητα βρίσκεται στην απλότητα, δηλαδή ακόμη και σε μία σταγόνα από το πιο αγνό νερό στον κόσμο.

Δοκίμασε να φέρεις τη φύση στο σπίτισου

Αν δεν μπορείς να πας εσύ στη φύση, μπορείς να τη φέρεις στο σπίτι σου, αρκεί να κάνεις τις απαραίτητες προσθήκες και μετατροπές. Σίγουρα μία γουλιά από το AQUA Carpatica αρκεί για να βιώνω καθημερινά πλέον μία αγνή εμπειρία αναζωογόνησης, όπως εκείνες που απολαμβάνω όταν βρίσκομαι στη φύση. Ωστόσο, λίγο πράσινο στο σπίτι, δεν βλάπτει! Προκειμένου να δημιουργήσω, λοιπόν, μία πιο natural καθημερινότητα για εμένα, αποφάσισα να μετατρέψω το σπίτι μου σε ένα μικρό… δάσος. Τοποθέτησα, λοιπόν, φυτά εσωτερικού χώρου στο σαλόνι, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιό μου και έφτιαξα τη δική μου πράσινη «όαση». Από μία μονστέρα μέχρι έναν φίκο λυράτα και από μία δράκαινα σε μία κέντια, πολλά παχύφυτα και φυσικά, σε μία σανσιβέρια, η οποία φέρεται καθαρίζει την ατμόσφαιρα, αφού απελευθερώνει οξυγόνο, μέρα και νύχτα. Φυσικά, δεν παρέλειψα να δώσω μία πράσινη πνοή και στο μπαλκόνι μου, διακοσμώντας το με πολύ πράσινο και χρώμα, δηλαδή λουλούδια.

Έτσι, κάθε φορά που θέλω να κάνω ένα «ταξίδι» στη φύση, αρκεί να πιω μια γουλιά από το αγνό, φυσικό μεταλλικό νερό μου και να ρίξω μια «ματιά» γύρω μου. Διότι είμαι σίγουρη πως το νερό που πίνω, ταιριάζει απόλυτα με το νέο lifestyle μου, μιας και όχι μόνο έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία και υψηλό pH, αλλά εμφιαλώνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί οπού απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτοί είναι, άλλωστε, κάποιοι από τους πλέον σημαντικούς λόγους που του έχουν χαρίσει πάνω από 48 διεθνή βραβεία και διακρίσεις μέσα σε δέκα χρόνια και κυρίως, που έχει καταφέρει να κερδίσει τις «καρδιές», όσων θέλουν να προσέχουν την υγεία τους, όπως εγώ.

Κάνε τη φυσική άσκηση μέρος τηςκαθημερινότητάς σου

Τι σχέση έχει η άσκηση με την υιοθέτηση ενός πιο natural lifestyle; Σίγουρα μεγάλη, αν αναλογιστείς πως αποτελεί ένα μέσο για να φροντίζεις τη σωματική και πνευματική σου υγεία σου και να ενισχύεις τη διάθεσή σου. Βλέπεις, δεν μπορείς να θεωρείς πως ακολουθείς έναν ισορροπημένο και αγνό τρόπο ζωής, αν δεν φροντίζεις να κάνεις έστω και κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας μέσα στην εβδομάδα.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει περιορίσει σίγουρα τον χρόνο που περνάμε περπατώντας ή κάνοντας κάποια φυσική δραστηριότητα -όπως έκαναν καθημερινά οι πρόγονοί μας. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να διαθέτεις στο σπίτι σου κάποιον ειδικό εξοπλισμό για να ασκηθείς. Βγες έξω για να τρέξεις και να περπατήσεις ή «κατέβασε» στο κινητό σου ένα δωρεάν fitness app, για να απολαμβάνεις καθημερινά από την άνεση του σπιτιού σου, προγράμματα γυμναστικής που δεν σε ζορίζουν, αλλά ωφελούν σημαντικά τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα σου, όπως το pilates, η yoga ή το barre. Το σημαντικό είναι να δώσεις στο σώμα σου περισσότερες ευκαιρίες για να κάνει, αυτό για το οποίο είναι πλασμένο από τη φύση να κάνει… δηλαδή να κινείται!

Τόσο απλά, με μερικές αλλαγές και προσθήκες στο μενού, το σπίτι και το πρόγραμμά σου, μπορείς να δημιουργήσεις για εσένα μία πιο αγνή και natural καθημερινότητα. Από το clean eating στο νερό AQUA Carpatica που συνδυάζει μοναδικά τη γεύση με την απόλαυση και από το να φέρεις τη φύση στον χώρο σου στο να κάνεις τη φυσική άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σου. Σίγουρα η ευεξία είναι προσωπική υπόθεση όμως, για όλες και όλους μας, υπάρχουν κάποια κοινά σημεία, ορισμένες σταθερές αξίες που μπορούν να φέρουν την αγνότητα της φύσης στη ζωή μας. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να εμπλουτίσεις το μενού και τη ζωή σου με περισσότερα αγνά προϊόντα και pure εμπειρίες!