Πώς θα μετατρέψεις το πρωινό ξύπνημα σε μία wellness εμπειρία που θα σε γεμίζει ενέργεια

Πώς θα μετατρέψεις το πρωινό ξύπνημα σε μία wellness εμπειρία που θα σε γεμίζει ενέργεια

Στην περίπτωση που θέλεις να δώσεις στα πρωινά σου μια wellness διάσταση, συνέχισε να διαβάζεις .

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πάντα πρωινός τύπος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως φρόντιζα να δίνω πάντα στα πρωινά μου την αξία και δη, την αγνότητα που τους αναλογεί. Βλέπεις, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων, που σηκώνονται από το κρεβάτι προτού καν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αυτό σημαίνει πως ξυπνάω συνήθως πολύ πιο νωρίς από τις περισσότερες φίλες και γνωστές μου για να χαρώ το ξεκίνημα της ημέρας μου και να απολαύσω τη δική μου wellness, πρωινή «ιεροτελεστία».

Οφείλω να ομολογήσω, βέβαια, πως αυτή η «ιεροτελεστία» έγινε μέρος της καθημερινότητάς μου το τελευταίο έτος. Τα προηγούμενα χρόνια, έφευγα από το σπίτι για το γραφείο, όπως οι περισσότεροι, δηλαδή με άγχος και χωρίς να φάω πρωινό ή να πιω έστω μια γουλιά νερό. Όλα όμως άλλαξαν, από τότε που άρχισα να περνάω περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Βλέπεις, ένιωσα την ανάγκη να βάλω στην καθημερινότητά μου μία «δόση» ευεξίας, να ξεκινάω την ημέρα μου με περισσότερη αισιοδοξία. Αυτό ακριβώς έκανα και έκτοτε, λαχταρώ να σηκώνομαι κάθε πρωί από το κρεβάτι για να απολαύσω τις στιγμές και τις συνήθειες εκείνες, που πραγματικά με κάνουν να νιώθω καλύτερα, όλη την ημέρα!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να δώσεις και εσύ στα πρωινά -και κατά συνέπεια, στην καθημερινότητά σου- μια wellness διάσταση, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τα tips και τις συνήθειες που με έκαναν να θέλω να ξυπνάω κάθε πρωί με θετική διάθεση.

Πρώτα το νερό και μετά το wellnessπρωινό

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει σε κάποιο άρθρο στο διαδίκτυο ή θα έχεις δει σε κάποιο post ή story των influencers που «ακολουθείς» στο Instagram, πως εκείνοι οι οποίοι ακολουθούν γενικά έναν πιο αγνό και υγιεινό τρόπο ζωής, επιλέγουν να ξεκινούν την ημέρα τους με νερό. Για την ακρίβεια, προτού φάνε πρωινό, φροντίζουν να πιουν έστω και ένα μπουκαλάκι με νερό. Το γιατί μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό. Να αναφέρω απλώς ότι σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση νερού ενισχύει τις σωματικές και πνευματικές επιδόσεις, βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών και φυσικά, είναι απαραίτητη για τον οργανισμό σου -αν αναλογιστείς δε ότι όσο κοιμάσαι, ο οργανισμός σου αφυδατώνεται.

Αμέσως μόλις ξυπνάω, λοιπόν, και την ώρα που είμαι στην κουζίνα και ετοιμάζω το πρωινό μου, ακούω ένα inspiring podcast και φροντίζω να πίνω ένα μπουκαλάκι νερό και δη, το πιο αγνό και τέλειο νερό. Η αλήθεια είναι πως δίνω μεγάλη έμφαση στο νερό που πίνω, διότι θέλω να είναι αγνό και σίγουρα, να περιέχει σχεδόν μηδέν νιτρικά άλατα, που είναι επιβλαβή για τον οργανισμό. Αυτός είναι ο λόγος που χάρηκα ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica -το «θαύμα της παρθένας φύσης», όπως το αποκαλούν- που μόλις πρόσφατα ήρθε στην Ελλάδα! Πηγάζει βαθιά μέσα από τα Καρπάθια Όρη, στο τελευταίο ανέγγιχτο, άγριο δάσος της Ευρώπης, είναι φυσικά αγνό, έχει ασβέστιο και μαγνήσιο και περιέχει σχεδόν μηδέν νιτρικά. Για την ακρίβεια, όπως διαπίστωσα, το νερό AQUA Carpatica, είναι το μόνο με σχεδόν μηδενικά νιτρικά και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και έχει μία μοναδική γεύση, αυτή τη γεύση που κάθε φορά που την απολαμβάνω, με «ταξιδεύει» στη φύση. Αυτή η συνήθεια, ξεκίνησε ουσιαστικά ως μία προσπάθεια για να μην ξεχνάω να ενυδατώνω τον οργανισμό μου και μου έγινε απαραίτητη.

Wellness breakfastγια εμένα σημαίνει βρώμη και chia

Λένε πως το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και η αλήθεια είναι πως αρκεί να το βάλεις στο πρόγραμμά σου, για να σου γίνει συνήθεια. Στη δική μου περίπτωση, το πρωινό αποτελεί ένα ακόμη μέρος της wellness καθημερινότητάς μου, για αυτό και επιλέγω να μην περιέχει ζάχαρη. Τι τρώω κάθε πρωί για να έχω ενέργεια; Σε ένα μπολ βάζω μερικές κουταλιές βρώμης και μία κουταλιά σπόρους chia και προσθέτω σε αυτό γάλα βρώμης ή αμυγδάλου -το οποίο μάλιστα φροντίζω να φτιάχνω μόνη μου και πανεύκολα στο σπίτι, ανακατεύοντας στο μπλέντερ νερό με τα αντίστοιχα συστατικά κάθε φορά. Βάζω, λοιπόν, το μπολ μου στον φούρνο μικροκυμάτων (φυσικά, υπάρχει και η επιλογή της κατσαρόλας) και όταν το βγάζω, προσθέτω σε αυτό κομμάτια από μήλο ή μπανάνα, ταχίνι, μέλι και κανέλα.

Τόσα απλά έχω ένα σούπερ δυναμωτικό πρωινό που είναι απίστευτα γλυκό και νόστιμο, χωρίς να περιέχει ίχνος ζάχαρης. Εναλλακτικά, όταν δεν θέλω να χάνω καθόλου χρόνο στην προετοιμασία του πρωινού, φροντίζω να τοποθετώ από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο ένα γυάλινο βαζάκι με σπόρους chia, βρώμη και γάλα αμυγδάλου -ονομάζεται overnight oats και στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές συνταγές- και το πρωί που ξυπνάω και ενώ πίνω το φυσικό Μεταλλικό νερό μου AQUA Carpatica, προσθέτω απλώς τα toppings μου και το γεύομαι δροσερό, ενώ το συνοδεύω και με μία κούπα καφέ -που και σε αυτή την περίπτωση είναι sugar free.

Ώρα για stretchingκαι ενεργοποίηση

Μετά το νερό, το πρωινό και τον καφέ, σειρά έχει η άσκηση. Προτιμώ να μην ξεκινάω την ημέρα μου με κάτι ιδιαίτερα έντονο, αλλά με ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά ενεργοποιεί και «ξυπνάει» το σώμα μου, δεν με ζορίζει και με κάνει να νιώθω καλά με τον εαυτό μου, δίνοντάς μου ταυτόχρονα την απαραίτητη ώθηση για ένα δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας. Έχω βρει, λοιπόν, στο YouTube μερικά προγράμματα για πρωινό stretching ή διαλογισμό, τα οποία φροντίζω να κάνω με εναλλαγές, κάθε πρωί. Και πίστεψέ με, έστω και δέκα λεπτά αρκούν για να με τονώσουν. Βέβαια, όταν κάνω χαλαρωτικό stretching, έχω την ανάγκη να δημιουργώ και το ανάλογο σκηνικό.

Έτσι, βάζω στο κινητό μου ήχους από τη φύση, δηλαδή ήχους από νερό που τρέχει ή από κάποιο δάσος, ενώ φυσικά, φροντίζω να έχω πάντα δίπλα μου τον πιο αγνό μου «σύμμαχο», το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica που ανακάλυψα πρόσφατα, το οποίο εμφιαλώνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί οπού απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι, φέρνει την αγνότητα της φύσης στο σπίτι μου και με «ταξιδεύει» στα Καρπάθια Όρη… πριν ανοίξω το laptop και ξεκινήσω την τηλεργασία! Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι σίγουρα το γεγονός ότι αυτό το νερό, έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από 48 διεθνή βραβεία και διακρίσεις, μέσα σε δέκα μόλις χρόνια!

Αυτή είναι η πρωινή, wellness «ιεροτελεστία» που έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μου τον τελευταίο χρόνο και ειλικρινά, με βοηθάει να ξεκινάω την ημέρα μου με καλύτερη διάθεση. Και τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να έχεις ούτε πολύ χρόνο κάθε πρωί, ούτε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό για να την «υιοθετήσεις» και εσύ. Θα αφιερώνεις πέντε λεπτά στην κουζίνα για να πίνεις το τέλειο,αγνό νερόσου και να ετοιμάζεις το πρωινό σου και στη συνέχεια, ακόμη και με δέκα λεπτά stretching, θα γεμίζεις ενέργεια και θα προετοιμάζεις το σώμα και το πνεύμα σου για μία ακόμη ημέρα. Το στοιχείο-«κλειδί» σε ό,τι αφορά στις ωφέλιμες πρωινές συνήθειες είναι σε κάθε περίπτωση η αγνότητα. Με λίγα λόγια, το να φροντίζεις να προσφέρεις στο σώμα σου όσο πιο αγνά και φυσικά συστατικά γίνεται και να χαλαρώνεις το πνεύμα σου με λίγη από τη «μαγεία» της φύσης, παραμένοντας έστω και για μερικά λεπτά μακριά από τον κόσμο του διαδικτύου και των social media. Κάνε μία δοκιμή και θα με θυμηθείς!