Wellness: Γιατί το 2021 τα νιτρικά άλατα στο νερό είναι «don’t»!

Wellness: Γιατί το 2021 τα νιτρικά άλατα στο νερό είναι «don’t»!

Τι είναι τα νιτρικά άλατα και γιατί είναι καλό να τα αποφεύγεις;

Αν προσπαθείς να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής και γενικά, παρακολουθείς και δοκιμάζεις σχεδόν οτιδήποτε έχει σχέση με την ευεξία, τότε πιθανότατα γνωρίζεις πως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για μία πιο wellness καθημερινότητα, είναι η ενυδάτωση του οργανισμού σου.

Τα πράγματα όμως, σε ό,τι αφορά στο νερό που καταναλώνουμε, δεν είναι συχνά τόσο απλά, όσο φαντάζουν. Διότι η επιλογή του νερού μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά μας και πάνω από όλα, στην ευεξία μας. Βλέπεις, για να φροντίζουμε την ευεξία μας, δεν αρκεί απλώς να πίνουμε ένα οποιοδήποτε νερό, αλλά το τέλειο, δηλαδή εκείνο το οποίο όχι μόνο είναι αγνό, αλλά δεν περιέχει καθόλου ή έχει μόνο ελάχιστα νιτρικά άλατα. Αυτός είναι ο λόγος που χάρηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα πρόσφατα ότι το AQUA Carpatica, ήρθε επιτέλους στην Ελλάδα!

Τι είναι τα νιτρικά άλατα και γιατί είναι καλό να τα αποφεύγεις; Συνέχισε να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα!

Πώς και γιατί είπα «αντίο» στα νιτρικάάλατα

Ανήκω σε εκείνους που προσπαθούν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και η ευεξία για εμένα, αποτελεί το ζητούμενο στην καθημερινότητά μου. Έτσι, λοιπόν, όταν πρόσφατα έτυχε να δω ένα βίντεο στο διαδίκτυο αναφορικά με το τι πρέπει -ή όχι- να περιέχει το νερό που καταναλώνω, διαπίστωσα πως τα νιτρικά άλατα είναι «don’t».

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το τι είναι τα νιτρικά άλατα. Πρόκειται για ισχυρά οξειδωτικά, για ανεπιθύμητες ουσίες στο νερό που μπορούν να αποδειχθούν βλαβερές για την ανθρώπινη υγεία. Να αναφέρω απλώς ότι η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας νιτρικών, μπορεί να προκαλέσει γαστρικά προβλήματα, κνιδώσεις, εξανθήματα, καθώς και άλλες αντιδράσεις ή ασθένειες, ενώ είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά. Μάλιστα, σύμφωνα με κλινικές μελέτες, υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σοβαρών προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα!

Τα παραπάνω στοιχεία ήταν αρκετά για να με κάνουν να πάρω την απόφαση να περιορίσω τα νιτρικά από την καθημερινότητά και δη, το νερό μου. Υπάρχει όμως τρόπος να καταναλώνουμε καθημερινά νερό που περιέχει σχεδόν μηδέν νιτρικά ή και καθόλου; Αν ψάξεις λίγο καλύτερα το θέμα, όπως έκανα κι εγώ, θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν δύο πηγές στα Καρπάθια Όρη, από τις οποίες αναβλύζει τοπιο τέλειο και αγνό νερό, που μόλις ήρθε και στη χώρα μας! Ο λόγος για το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica που έχει μηδέν νιτρικά και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica που έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά (0,6ml/l)!

Από τα άγρια δάση στο ποτήρι μου

Από τη στιγμή που ήθελα να ακολουθώ έναν πραγματικά υγιεινό τρόπο ζωής και προσπαθούσα να καταναλώνω περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα, ήξερα πως δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να βάζω στον οργανισμό μου τόσα πολλά νιτρικά άλατα. Έπρεπε, λοιπόν, να βρω ένα πραγματικά αγνό νερό για εμένα και το «ταξίδι» αυτής της αναζήτησης, με οδήγησε στο τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ένα δάσος στα Καρπάθια Όρη που είναι ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία και στο οποίο βρίσκονται οι δύο πιο αγνές, φυσικές πηγές του πλανήτη μας.

Πώς είναι εφικτό αυτό το δάσος στα Καρπάθια να μας προσφέρει σήμερα ένα πραγματικά αγνό νερό, απαλλαγμένο από νιτρικά άλατα; Η απάντηση είναι απλή: Εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, έχουν απαλλάξει τις πηγές του από ρύπους, χαρίζοντας στο νερό τους αγνότητα και μία απαράμιλλη γεύση. Αυτό το νερό φτάνει σήμερα στα χέρια μου κατευθείαν από τα Καρπάθια Όρη και δεν είναι άλλο, από το AQUA Carpatica.

Το αποκαλούν «θαύμα της παρθένας φύσης» -και όχι άδικα- και αρκεί μία δοκιμή, μία γουλιά από αυτό για να νιώσω ένα μοναδικό αίσθημα αναζωογόνησης, για να αισθανθώ πως γίνομαι ένα με τη φύση, για να απολαύσω μία wellness εμπειρία. Με λίγα λόγια, κάθε φορά που ανοίγω ένα μπουκάλι Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica ή Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, φέρνω το άγριο δάσος στο σπίτι μου!

Εσύ ξέρεις τι περιέχει το νερό σου;

Όπως πολύ εύκολα μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνεις στο εξής σημασία στο τι περιέχει το νερό σου, ειδικότερα αν θέλεις να ακολουθείς ένα πιο healthy lifestyle. Πλέον γνωρίζεις πως τα νιτρικά άλατα στο νερό είναι «don’t». Εκτός από χαμηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα όμως, τι πρέπει να περιέχει το νερό που πίνεις; Δύο είναι τα βασικά συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σου και είναι καλό να τα λαμβάνεις μέσα από το νερό σου: Το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία φυσικό μέταλλο, που λαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας, ενώ το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό και παίζει σημαντικό ρόλο για τον μεταβολισμό και μεταξύ άλλων, την καλή μυϊκή και καρδιαγγειακή υγεία. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica που απολαμβάνω καθημερινά πλέον, λοιπόν, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο παρέχοντας σχεδόν το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας που προτείνει το NHS (το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας), ενώ μου παρέχει και το 28% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου και φυσικά, έχει μηδέν νιτρικά. Όσο για το αγαπημένο μου Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, αλλά αρκετή ώστε να συμβάλλει σημαντικά στην απαραίτητη, καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου και την ίδια ώρα, περιέχει σχεδόν μηδέν νιτρικά.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να νοιαστείς και για το τι περιέχει το νερό σου. Διότι το οποιοδήποτε νερό, δεν θα προσφέρει στον οργανισμό σου τα οφέλη που θέλεις, τα οφέλη εκείνα που θα προσθέσουν μία wellness «νότα» στην καθημερινότητά σου. Και μπορεί η αγνότητα του νερού να ήταν κάποτε δεδομένη όμως, αυτό δεν ισχύει πλέον. Είναι σημαντικό συνεπώς να φροντίζεις να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου με το πιο αγνό και τέλειο νερό και αν υπάρχει κάτι που διαπίστωσα το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι πως η τελειότητα βρίσκεται στις λεπτομέρειες, δηλαδή στα πιο απλά πράγματα, ακόμη και σε μία σταγόνα από το αγνότερο νερό της φύσης!