“Βρώμικες” βόλτες με το Μουτζούρη

“Βρώμικες” βόλτες με το Μουτζούρη

Επιβιβαστείτε στο θρυλικό τρενάκι που αποτυπώθηκε στους πίνακες του Giorgio De Chirico και θαυμάστε τα πηλιορείτικη τοπία.

Η ατμομηχανή του έχει αντικατασταθεί με ντιζελομηχανή πλέον οπότε δεν έχετε φόβο να αποκτήσετε ανεπιθύμητο "smokey" make up. Οι σιδηροδρομικές γραμμές συνεχίζουν να είναι οι στενότερες στην Ελλάδα με πλάτος μόλις 0.6 μ. αλλά είναι ασφαλείς.
Φαίνεται ότι έκανε καλά τη δουλειά του ο Ιταλός μηχανικός Evaristo de Chirico που ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του έργου που ξεκίνησε το 1881 και ολοκληρώθηκε το 1903.

Η εικόνα του μικρού τρένου έμενε ανεξίτηλη στη μνήμη του μικρού του γιου Giorgio που αργότερα την χρησιμοποίησε σε πολλά από τα υπερρεαλιστικά έργα του.

Η λειτουργία του "Μουτζούρη" συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής αφού ήταν το μοναδικό μέσο για να ανέβει κάποιος από τον Βόλο στο Πήλιο.

Σήμερα θεωρείται ιστορικό διατηρητέο μνημείο και εκτελεί την διαδρομή Άνω Λεχωνίων-Μηλέων που περνάει μέσα από καταπράσινες πλαγιές, πέτρινες καμάρες, λιθόκτιστες γέφυρες και γραφικά χωριά.

Η ταχύτητα του δεν ξεπερνάει τα 20 χλμ. την ώρα οπότε το μαλλί δεν θα χαλάσει και εσείς δεν έχετε καμιά δικαιολογία να χάσετε αυτή τη βόλτα.