iPad 2: Μια από τα ίδια αλλά φετίχ

Η Apple παρουσίασε τον διάδοχο της ταμπλέτας iPad, το iPad 2. Τίποτα ριζοσπαστικά καινούργιο, πανάκριβο, αλλά αν είστε φαν της εταιρείας θα θέλετε να το αποκτήσετε με μανία.

Η Apple έχει καταφέρει στο πέρασμα του χρόνου να γίνει η μεγαλύτερη, διασημότερη και σημαντικότερη εταιρεία στον τομέα των υπολογιστών και της τεχνολογίας εν γένει, τόσο από άποψη λειτουργικού όσο (αν όχι περισσότερο) και από άποψη σχεδιασμού, design και applications που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο στα προϊόντα της.

Όταν, πέρυσι, κυκλοφόρησε το iPad, η Apple κατάφερε για μια ακόμα φορά να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στον χώρο της τεχνολογίας, μιας και η εντυπωσιακή της ταμπλέτα άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό και κατάφερε να κλέψει τις καρδιές ακόμα και των πιο δύσπιστων, που υποστήριζαν φανατικά τα PC και «σνόμπαραν» τα Mac. Την αμέσως επόμενη μέρα της εμφάνισης του iPad, όλες οι αντίπαλες εταιρείες ξεκίνησαν σχέδια δημιουργίας των δικών τους ταμπλετών για να χτυπήσουν στα ίσια τον κολοσσό του Steve Jobs, χωρίς ωστόσο κανένα να φτάσει τις πωλήσεις του iPad.

Χτες η Apple παρουσίασε τον διάδοχο του iPad, το iPad 2, με σκοπό να πάει την ταμπλέτα ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσει τον ίδιο χαλασμό στην αγορά όπως και πέρυσι. Το αποτέλεσμα όμως, δεν ήταν αυτό ακριβώς που περίμεναν.

Το iPad 2, διαθέτει κάποια νέα χαρακτηριστικά, όπως ταχύτερο επεξεργαστή, δύο ενσωματωμένες κάμερες, μπροστά και πίσω, γυροσκοπικό αισθητήρα, μπαταρία διάρκειας 10 ωρών (όπως και το πρώτο), ένα νέο ειδικό κάλυμμα που απενεργοποιεί την οθόνη ενώ παράλληλα την καθαρίζει και την προστατεύει, είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ.

Παρ' όλα αυτά όμως, είναι εντελώς προβλέψιμο, χωρίς κάποια ουσιαστική αναβάθμιση από το πρώτο, παρά μόνο στην τιμή του. Δεν παύει βέβαια να αποτελεί ένα κομψοτέχνημα τεχνολογίας και design, όπως μόνο η Apple ξέρει να τα συνδυάζει, το οποίο όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να πληρώσουμε σε χρυσάφι, ειδικά όταν δεν έχει να προτείνει κάτι καινούργιο και, ειδικότερα, όταν σε 4-5 μήνες θα κυκλοφορήσει το iPad 3 που θα φτιάχνει και καφέ.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης