Το μόνο που χρειάζεσαι για την τέλεια γιορτινή βελουτέ σούπα, είναι το κατάλληλο ραβδομπλέντερ

Το μόνο που χρειάζεσαι για την τέλεια γιορτινή βελουτέ σούπα, είναι το κατάλληλο ραβδομπλέντερ

Όπως γνωρίζεις, η κρεμώδης, smooth υφή μίας βελουτέ σούπας είναι «το Α και το Ω» για να μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σου.

Αν υπάρχει κάτι που σε κάνει να ανυπομονείς για τα Χριστούγεννα, αυτό είναι τα γιορτινά ρεβεγιόν που θα διοργανώσεις στο σπίτι σου, καθώς μέσω του φαγητού, έρχεσαι ακόμη πιο κοντά με όσους αγαπάς. Γι’ αυτό, όταν προετοιμάζεις το μενού που θα σερβίρεις στους καλεσμένους σου, φροντίζεις να είναι «πλούσιο» σε επιλογές και περιλαμβάνεις όλες τις διαχρονικές, λαχταριστές συνταγές, που έχουν «σφραγίσει» γευστικά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ωστόσο, το πιάτο που καθορίζει ένα εορταστικό δείπνο, δεν είναι το κυρίως πιάτο όπως ίσως πιστεύεις, αλλά το ορεκτικό, δηλαδή το πρώτο πιάτο που ανοίγει την όρεξη και την… καρδιά των καλεσμένων σου. Και αν υπάρχει ένα ορεκτικό που έχει την τιμητική του σε κάθε γιορτινό τραπέζι, αυτό είναι η βελουτέ σούπα, ένα φαγητό που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, όμως, είναι δύσκολο να το πετύχεις στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του.

Σκέψου, απλώς, πόσες φορές ακολούθησες ένα βίντεο tutorial για βελουτέ σούπα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν θύμιζε καθόλου το πιάτο που παρουσιαζόταν εκεί. Έχει σημασία να γνωρίζεις, λοιπόν, πως αυτό που χρειάζεσαι πριν από όλα, είναι έναν «σύμμαχο» μαγειρικής, ένα εργαλείο που σου εγγυάται πως μπορεί να πετύχει την τέλεια, απαλή υφή, του πιο γιορτινού και απολαυστικού πιάτου.

image003.jpg

Ανάδειξε τη βελουτέ σούπα με τα κατάλληλα μπαχάρια και με ένα ευρηματικό στήσιμο

Για να δημιουργήσεις μία βελουτέ σούπα που θα κάνει τους καλεσμένους σου να… γλείφουν και τα δάχτυλά τους, χρειάζεται να επιλέξεις με προσοχή τα υλικά που θα συμπεριλάβεις σε αυτή. Υπάρχουν αναρίθμητες συνταγές, όπως η βελουτέ σούπα αρακά με σαφράν και καβουρδισμένους ηλιόσπορους, η κρεμώδης μανιταρόσουπα βελουτέ, η σούπα με πράσο και πατάτα, η πικάντικη καροτόσουπα με λεμονόχορτο, οι οποίες θα εμπλουτίσουν με «νότες» νοστιμιάς το εορταστικό δείπνο και θα προετοιμάσουν τους καλεσμένους σου για το γαστρονομικό «ταξίδι» που τους έχεις ετοιμάσει. Μην παραλείψεις να αναδείξεις αυτές τις κλασικές συνταγές με twisted προσθήκες, με τα κατάλληλα μπαχαρικά ή με ένα ευρηματικό γαρνίρισμα από κρουτόν, παξιμάδι, σέλερι ή «πινελιές» κρέμας γάλακτος, το οποίο θα χαρίσει στους παρευρισκόμενους μία πρωτόγνωρη γαστρονομική εμπειρία.

image005.jpg

Χρησιμοποίησε ένα αξιόπιστο εργαλείο που σου εξασφαλίζει την πιο λαχταριστή υφή

Όπως γνωρίζεις, η κρεμώδης, smooth υφή μίας βελουτέ σούπας είναι «το Α και το Ω» για να μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σου. Πώς θα καταφέρεις να πετύχεις, όμως, την ιδανική υφή, όταν πρέπει να πολτοποιήσεις ολόκληρες τροφές ή πολύ σκληρά υλικά, χωρίς να συμπεριλάβεις κάποιο υγρό στοιχείο στη διαδικασία της πολτοποίησης; Για να μάθεις την απάντηση, αρκεί να δοκιμάσεις το προηγμένο και αθόρυβο ραβδομπλέντερ της Braun, το MultiQuick, ένα μαγειρικό gadget με ισχύ έως και 1200watt, το οποίο φέρνει την «επανάσταση» στην κουζίνα σου. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι εξοπλισμένη με την παγκόσμια καινοτομία ACTIVEBlade, η οποία πολτοποιεί αποτελεσματικά ακόμα και τις πιο σκληρές τροφές, χωρίς να απαιτεί από εσένα κάποια μεγάλη προσπάθεια και κυρίως, χωρίς να λερώνει την κουζίνα σου. Αυτό το επιτυγχάνει χάρη στην ανοξείδωτη ράβδο, η οποία έχει ένα μοναδικό σχήμα καμπάνας και έτσι, δεν προκαλεί ένα… χάος στον πάγκο της κουζίνας σου.

Extra tip: Το κάστανο και οι ξηροί καρποί είναι σκληρά υλικά, τα οποία σε δυσκολεύουν στην πολτοποίησή τους, αλλά σου προσφέρουν άκρως γευστικές βελουτέ σούπες. Παρόλα αυτά, να ξέρεις πως με τη λειτουργία POWERBell Plus και την extra κάθετη λεπίδα αλέσματος, θα μπορείς να τα αλέθεις ολόκληρα σε χρόνο «ντετέ» και χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο επιπλέον υγρό στοιχείο.

image007.jpg

Προσπάθησε να είσαι όσο πιο ακριβής με τις δοσολογίες των υλικών που χρησιμοποιείς

Για να πετύχεις την τέλεια βελουτέ σούπα, ανεξάρτητα από ποια υλικά θα αποφασίσεις να συμπεριλάβεις σε αυτή, θα χρειαστεί να είσαι πολύ προσεκτική με τις δοσολογίες που αναφέρει η συνταγή. Διότι η νοστιμιά ενός πιάτου, δεν «κρύβεται» μόνο στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και στην ποσότητα που θα χρησιμοποιείς από την κάθε μία από αυτές. Κι όμως, λίγο παραπάνω αλάτι, λίγη λιγότερη κρέμα γάλακτος, μπορεί να μεταβάλλει σημαντικά τη γεύση και το τελικό αποτέλεσμα ενός πιάτου. Ακριβώς για αυτό, μην παραλείψεις να χρησιμοποιείς στην προετοιμασία της βελουτέ σούπας τον δοσομετρητή που σου παρέχει το MultiQuick της Braun, δηλαδή το απόλυτο gadget μαγειρικής, που χάρη στις ανθεκτικές ανοξείδωτες λεπίδες και την τεχνολογία Easy SmartSpeed, μέσω της οποίας όσο πιέζεις τόσο δυναμώνει την ένταση, σου παρέχει μία αβίαστη, άνετη χρήση με ένα μόνο χέρι και έτσι, επιτυγχάνει μία εξαιρετική πολτοποίηση και ανάδευση των υλικών σου.

image009.jpg

Αν θέλεις, λοιπόν, να σερβίρεις στο φετινό γιορτινό τραπέζι μία βελουτέ σούπα που θα ενθουσιάσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη, τώρα είναι κατάλληλη στιγμή να εξοπλίσεις την κουζίνα σου με το ραβδομπλέντερ MultiQuick της Braun, το οποίο μπορείς να αποκτήσεις μαζί με ένα ολοκληρωμένο σετ εξαρτημάτων «όλα σε ένα», που περιλαμβάνει κοπτήριο, γάντζο ζύμης, εργαλείο τεμαχισμού και ένα δίσκο με ανταλλακτικές λεπίδες για χοντρό και λεπτό τρίψιμο λαχανικών, καθώς και για κοπή σε χοντρές φέτες. Ειλικρινά, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να… σου χαρίσεις για να «απογειώσεις» τις δεξιότητές σου στο μαγείρεμα!

image011.jpg

Συνταγή για σούπα βελουτέ καρότο ginger

image013.jpg

Και εδώ σου δίνουμε την πρότασή μας για το xmas menu σου!

Δες παρακάτω μία πολύ απλή αλλά και gourmet συνταγή για σούπα βελουτέ με ελάχιστα υλικά άλλα μέγιστη γεύση.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 680 γρ καρότα καθαρισμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα, το άκρο της ρίζας κομμένο
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. θαλασσινό αλάτι
  • ¼ κουτ. άσπρο πιπέρι
  • 15 g φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη
  • 700-950 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, όσο χρειάζεται
  • 235 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα κάσιους

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και μετά προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνουμε τα καρότα ψιλοκομμένα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τις σκελίδες σκόρδου από τη φλούδα τους. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και τα καρυκεύματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί η σούπα.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα ή το γάλα και πολτοποιούμε με κυκλικές κινήσεις με το ραβδομπλέντερ ΜultiQuick μέσα στην κατσαρόλα έως ότου το μείγμα μας να γίνει λείο και βελούδινο. Επιλέγουμε την κατάλληλη ταχύτητα με τη βοήθεια του διαισθητικού πλήκτρου ελέγχου. Δυναμώνουμε σε όσα σημεία η τροφή είναι ακόμα σκληρή μέχρι το σημείο που όλο το μείγμα είναι απόλυτα λείο και απαλό.

4 Σερβίρουμε σε μπολ σούπας και γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος ή 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μυρωδικά.