Τότε που δίναμε γεύση στις στιγμές μας ακούγοντας Madonna στο Walkman και εκπομπές στα FM!

Τότε που δίναμε γεύση στις στιγμές μας ακούγοντας Madonna στο Walkman και εκπομπές στα FM!

Barbarella, Αυτοκίνηση ή Jacky-O; Όπου και αν μας βγάλει ο δρόμος μας απόψε, το μόνο που ονειρεύομαι είναι να αφεθώ στις πολύχρωμες αντανακλάσεις της disco ball.

Σάββατο βράδυ και έχω περάσει ήδη μία ώρα μπροστά από τον καθρέφτη. Στο ραδιόφωνο παίζει Madonna και ένα «Material Girl», όπως εγώ, θέλει να συνθέσει ένα look που θα είναι extra glamorous. «Κοκοράκι» στα μαλλιά με άφθονη λακ, σκουλαρίκια που δεν μπορούν να αντέξουν τα αυτιά μου, glitter στα μάτια και ένα blue electric φόρεμα με βάτες, που ξέρω ότι θα με κάνει να ξεχωρίσω στην πίστα της ντισκοτέκ.

Barbarella, Αυτοκίνηση ή Jacky-O; Όπου και αν μας βγάλει ο δρόμος μας απόψε, το μόνο που ονειρεύομαι είναι να αφεθώ στις πολύχρωμες αντανακλάσεις της disco ball.

Το σταθερό «χτυπάει». Η παρέα θα αργήσει. Ευτυχώς με πρόλαβαν την τελευταία στιγμή. Ας μπω σε dancing mood μέχρι την έξοδο. Γεμίζω ένα ποτήρι με χυμό Amita και περιμένω να μπει ένα καλό hit στο ραδιόφωνο. Και στο άκουσμα του «Lost in the night», δεν μπορώ να σταματήσω να χορεύω μπροστά από τον καθρέφτη. Μήπως στο ενδιάμεσο να κάνω μία αφιέρωση στην κολλητή μου ή μήπως να ξεφυλλίσω την «Κατερίνα» για να «αντιγράψω» τέλεια το μακιγιάζ της Madonna;

pexels-elviss-railijs-bitans-1389429.jpg

Δίνοντας γεύση στο story της ζωής μας με «οδηγούς» την ανεμελιά και τη μουσική

Ενθουσιασμός, χαρά, πρωτόγνωρα ακούσματα και μία αύρα ελευθερίας που δεν μπορούσαμε να περιγράψουμε. Τι και αν οι γονείς μας δεν καταλάβαιναν τι ήταν εκείνες οι ντισκοτέκ που πηγαίναμε και αυτές οι μουσικές που ακούγαμε, όταν παίρναμε τους δρόμους, με το Walkman στα χέρια και τα ακουστικά στα αυτιά;

Στα 80s δίναμε στην καθημερινότητά μας τη φυσικά μοναδική γεύση που της αναλογούσε, «χτίζαμε» και απολαμβάναμε κάθε μέρα το story της ζωής μας, ακόμη και αν τότε δεν το αντιλαμβανόμασταν. Και μπορεί τώρα να αναρωτιόμαστε πώς ζούσαμε στα 80s χωρίς κινητά και υπολογιστές όμως, αν το καλοσκεφτούμε, τα είχαμε όλα!

pexels-stefan-12419211.jpg

Είχαμε βινύλια και κασέτες, είχαμε Walkman και αφιερώσεις στα FM. Είχαμε glitter, καλή μουσική, είχαμε βραδιές με χορό που το μόνο που μας ένοιαζε, ήταν να διασκεδάσουμε πραγματικά. Είχαμε και την Amita, τον πρώτο χυμό που συσκευάστηκε στην Ελλάδα το 1983 και που από όταν κυκλοφόρησε, έβαλε επιπλέον απόλαυση στις στιγμές μας, χάρη στη φυσικά μοναδική γεύση της και την ποιότητά της.

amita-regular_40years_tree_1920x1080-(1).jpg

Ένα «ταξίδι» πίσω στον χρόνο για όλα όσα άλλαξαν και όσα μένουν ίδια

Στην περίπτωση, βέβαια, που ανήκεις στη γενιά των young Millennials και των Gen Zers και δεν έχεις ζήσει για τα καλά τη θρυλική αυτή δεκαετία, είμαστε εδώ για να σε βάλουμε σε 80s mode.

Είναι άνοιξη και το ραντεβού με τις φίλες, δίνεται στην πλατεία. Φοράτε τα rollers σας, δένετε σφιχτά τα κορδόνια και ξεκινάτε, χέρι-χέρι. Είσαι στο σχολείο ή τη σχολή και αντί να παρακολουθείς τον καθηγητή, ανταλλάσσεις ραβασάκια με τις φίλες σου. Βλέπεις, μπορούσαμε και τότε να τα μαθαίνουμε όλα σε real time και δη, για τους followers μας -δηλαδή τα αγόρια του διπλανού θρανίου που μας είχαν «κλέψει» την καρδιά!

pexels-cottonbro-studio-10600768.jpg

Τι άλλο κάναμε στα 80s που κάνουμε και σήμερα; Απολαμβάναμε brunch με την οικογένεια, δηλαδή χυμό Amita τον οποίο άνοιγε προσεκτικά η μαμά με το ψαλίδι -θα περιμέναμε το 1995 για να ανοίξουμε την πρώτη Amita σε συσκευασία με καπάκι- και φρυγανιές με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα. Απλά, αλλά απολαυστικά.

1684752954922-905280501-AMITA-BRANDS-04.jpg

Όσο για το πώς περνούσαμε τον ελεύθερο χρόνο μας, όταν δεν χορεύαμε στη ντισκοτέκ ή δεν κάναμε rollers, παίζαμε φλιπεράκι και μαθαίναμε τι σημαίνει aerobic, κατακλύζοντας τα γυμναστήρια και φορώντας φλούο κολάν με λάστιχο στο πέλμα -κάτι που κάνει comeback στη μόδα τώρα- κάτω από κορμάκι. Και φυσικά, δεν θα ξεχάσουμε την πρώτη Polaroid φωτογραφία που βγάλαμε ή την πρώτη βιντεοκασέτα που είδαμε στην πρώτη έγχρωμη τηλεόραση του σπιτιού μας, την Κάντυ Κάντυ που μας κρατούσε συντροφιά και το πρώτο hamburger που γευτήκαμε.

pexels-ron-lach-7928769.jpg

Ήταν όλα πρωτόγνωρα και μαγικά. Ήταν όλα ξεσηκωτικά και αθώα. Και αν μπορούμε να πούμε κάτι για τα 80s, αυτό είναι πως πρόκειται για μία ξέγνοιαστη δεκαετία, πλημμυρισμένη με τις αμέτρητες αποχρώσεις του φλούο και τη γεύση της Amita, ότι ήταν μία δεκαετία που διψούσαμε για νέες εμπειρίες και ξεδιψούσαμε με τα απλά… και όλα ήταν μια χαρά!

Αυτά ήταν τα 80s και όσο και αν έχει αλλάξει η ζωή μας από τότε, αν το καλοσκεφτούμε, όσα και όσοι έχουν πραγματική αξία για εμάς, ήταν και είναι εκεί, συνθέτοντας το story της ζωής μας: Από την Amita με την εξαιρετική πρώτη ύλη από φρούτα υψηλής ποιότητας που τώρα γιορτάζει τα 40 χρόνια «ζωής», μέχρι τις κολλητές μας και φυσικά, τα αγαπημένα μας 80s τραγούδια, που μέχρι σήμερα ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους -ακόμη και αν δεν τα χορεύουμε κάτω από ντισκομπάλες. Διότι στην πραγματικότητα, όσο κι αν αλλάζει η ζωή μας, η γεύση της παραμένει για μία ζωή… φυσικά μοναδική, όπως εκείνη της Amita!

#Amita40Years #FysikaMonadiki