Όταν τα clubs έγιναν τα places to be και η house μουσική ήρθε για να μας ξεσηκώσει!

Όταν τα clubs έγιναν τα places to be και η house μουσική ήρθε για να μας ξεσηκώσει!

Τι και αν έπρεπε να περιμένουμε με υπομονή, μέχρι ο αγαπημένος μας ραδιοφωνικός σταθμός να παίξει τα hit που λατρεύαμε και να πατήσουμε το record; Στο πάρτι είχαμε την playlist των ονείρων μας.

Το κασετόφωνο έχει πάρει «φωτιά». Από το «Μπαμ και Κάτω» μέχρι το «Λιωμένο Παγωτό» και από το «Μην αντιστέκεσαι» μέχρι το «Ορκίσου», που καθώς το χορεύουμε τον κοιτάμε στα μάτια και ευχόμαστε να μην χωρίσουμε ποτέ ποτέ ποτέ ξανά και να μην γυρίσουμε ποτέ ποτέ ποτέ στα παλιά.

Τι και αν έπρεπε να περιμένουμε με υπομονή, μέχρι ο αγαπημένος μας ραδιοφωνικός σταθμός να παίξει τα hit που λατρεύαμε και να πατήσουμε το record; Στο πάρτι είχαμε την playlist των ονείρων μας. Μολύβι ή στυλό για να γυρίσει η κασέτα, αν τη «μασήσει» το κασετόφωνο και… πάλι από την αρχή!

Γέλια, χορός σε σπίτια με μωσαϊκά, η Amita πάνω στο τραπέζι δίπλα στα μπολ με τα τυροπιτάκια, τα λουκανοπιτάκια και τα πατατάκια και… τίποτε δεν μας σταματούσε.

Λίγο καιρό αργότερα, θα χορεύαμε με την ίδια χαρά στις αποθήκες, τα γκαράζ και τα club της Αθήνας. Το ραντεβού στο +Soda ήταν must για το Σάββατο και η ηλεκτρονική μουσική ήταν «έρωτας», αν και δεν λέγαμε ποτέ «όχι» στα αγαπημένα μας pop hits.

Από το «Rhythm is a dancer» μέχρι το «Insomnia» και από το «Mr. Vain» στο «Gangsta’s Paradise» και το «Blue (Da Ba Dee)». Χωρίς Prodigy, βέβαια, κάτι έλειπε από τη βραδιά. «Firestarter», «Out Of Space», «Their Law» και δεν θέλαμε να τελειώσει αυτή η νύχτα.

close-up-view-casette-music-concept.jpg

Τα παιδιά των 90s τα ζήσαμε όλα στο φουλ, ακόμη και χωρίς κινητά και social

Όσες και όσοι μεγαλώσαμε στα 90s, ξέρουμε πως εκείνη η εποχή είχε μία χαρά… φυσικά μοναδική! Ήταν όλα νέα, πρωτόγνωρα. Ήταν όλα έντονα και συναρπαστικά και κάποιες φορές, αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα θέλαμε να βρεθούμε σε ένα πρωινό ή σε ένα βράδυ, κάπου στα μέσα ή τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

girl-with-red-hat-TTVk17o6lgA-unsplash.jpg

Είμαστε ξαπλωμένες με τις κολλητές στο πάτωμα, πίνοντας Amita Motion -aka τον πρώτο σε προτίμηση πολυβιταμινούχο χυμό των Ελλήνων- και απαντώντας στην ερώτηση «τι εστί έρως;», στο λεύκωμα της συμμαθήτριας. Είναι Κυριακή στην Αθήνα και μπορεί να πρέπει να διαβάσουμε για το σχολείο ή τη σχολή, αλλά προτιμούμε να χαλαρώσουμε με το Nintendo του αδερφού μας -μέχρι να μας καταλάβει. Είναι βράδυ Παρασκευής και βλέπουμε back to back τη βιντεοκασέτα με τον «Τιτανικό» ή το «Jumanji».

pexels-katerina-sanna-9196392.jpg

Τι άλλο σημαίνει το να έχεις μεγαλώσεις στα 90s; Είναι καλοκαίρι και βρισκόμαστε ξυπόλυτες στη αυλή της γιαγιάς. Πάνω σε μία πλαστική καρέκλα, με έναν χυμό Amita στο διπλανό τραπέζι, διαβάζουμε «Ανατριχίλες» για να περάσει η ώρα, ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική στο Walkman ή το ολοκαίνουργιο CD Player και δαγκώνοντας τις καραμέλες από το πολύχρωμο βραχιόλι που πήραμε από το περίπτερο. Ακούμε Spice Girls και TLC, χορεύουμε Macarena, βλέπουμε «Απαράδεκτους», «Οι μεν και οι δεν» και «Φιλαράκια» -και ονειρευόμαστε το κούρεμα της Rachel.

john-carlo-tubelleza-Vxb3BaNXIvo-unsplash.jpg

Είναι, επίσης, Ιούνιος στην Αθήνα και ονειρευόμαστε το καλοκαίρι, βλέποντας βιντεοκλίπ στο MTV και πίνοντας ένα ποτήρι με δροσερό χυμό Amita. Είναι Σάββατο και έχουμε «κολλήσει» μπροστά από την τηλεόραση βλέποντας «Μπράβο», λίγο προτού βγούμε με την παρέα, φορώντας τζιν τζάκετ και από μέσα μία denim σαλοπέτα και ένα t-shirt με τη στάμπα της αγαπημένης μας μπάντας. Τι και αν τα μαλλιά μας είναι ατημέλητα; Τα νέα μας scrunchies, μας κάνουν να νιώθουμε πιο όμορφες από ποτέ. Και τα είδαμε πρώτες στη «Σούπερ Κατερίνα».

1684753731829-40784875-amita-regular_40years_tree_1920x1080-(1).jpg

Η γεύση μιας δεκαετίας που θα μείνει αξέχαστη και σημάδεψε το story της ζωής μας

Η αλήθεια είναι πως για όλους μας τα 90s ήταν μία δεκαετία, η γεύση της οποίας θα μας αφήνει πάντα μία γλυκιά αίσθηση, μία αίσθηση ανεμελιάς, αθωότητας και ξεγνοιασιάς. Λίγο προτού η τεχνολογία κάνει take over τη ζωή μας, λίγο προτού πάρουμε το πρώτο μας κινητό και μάθουμε να στέλνουμε SMS και να κάνουμε αναπάντητες, ζήσαμε την εποχή που για να βγεις βόλτα με τις κολλητές ή να δώσεις ραντεβού με ένα νέο φλερτ, τα πάντα έπρεπε να είναι κανονισμένα από την αρχή. Λέμε ώρα και μέρος στο σταθερό και… ελπίζουμε να είμαστε όλοι on time!

Photo-2_Amita-Regular.jpg

Στην πραγματικότητα όμως, όσο και αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τα 90s μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά που παραμένουν ίδια. Ναι, αν το καλοσκεφτείς ή ρίξεις μία ματιά γύρω σου, θα δεις ότι στην πραγματικότητα, η μόδα των 90s είναι ο «κανόνας» το 2023, με τη Gen Z να την «τιμά» -και με το παραπάνω. Scrunchies, total denim look, slip dresses, cargo pants, κολιέ chokers, headbands, bike shorts, bucket hats, ψηλόμεσα mom jeans. Όλα είναι και πάλι εδώ, κάποια από αυτά στην πιο αναβαθμισμένη εκδοχή τους!

Τι άλλο μένει ίδιο από τα 90s μέχρι σήμερα; Τα ραντεβού με τις κολλητές με τις οποίες μεγαλώσαμε, τα κυριακάτικα πρωινά με χυμό πορτοκάλι και φρυγανιές (τι και αν σήμερα τα ονομάζουμε «brunch» και αντί για μαρμελάδα, βάζουμε αβοκάντο πάνω στις φρυγανιές;), αλλά και η φυσικά μοναδική γεύση της αγαπημένης μας Amita, που με έμπνευση τη φύση και επίκεντρο την αγάπη και τη φροντίδα, βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένεια. Και φέτος, μάλιστα, η Amita γιορτάζει τα 40 χρόνια «ζωής» -μαζί με εμάς, τους πρώτους Millennials!

Σήμερα το απόγευμα, λοιπόν, την ώρα που θα βολτάρεις με τις φίλες σου στο κέντρο της πόλης, φορώντας το denim jacket, το cargo pant και το scrunchie σου στα μαλλιά, έχοντας την αγαπημένη σου Amita στο χέρι, κάνε ένα pause για να αναλογιστείς το εξής: Ότι όσο κι αν αλλάζει η ζωή, η γεύση της παραμένει για μία ζωή… φυσικά μοναδική! Και εμείς, μαζί με την Amita -τον πρώτο συσκευασμένο χυμό που παράχθηκε στην Ελλάδα- απολαμβάνουμε 40 χρόνια τώρα το story της ζωής και δίνουμε στην καθημερινότητά μας τη φυσικά μοναδική γεύση που της αξίζει!

#Amita40Years #FysikaMonadiki