Ένα κείμενο για εσένα που τα Χριστούγεννα σημαίνουν διαχρονικά comfort moments με την παρέα

Ένα κείμενο για εσένα που τα Χριστούγεννα σημαίνουν διαχρονικά comfort moments με την παρέα

Είσαι έτοιμη για το απαραίτητο festive inspiration, που θα σε οδηγήσει στα πιο λαχταριστά comfort moments αυτές τις γιορτές;

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή. Ότι όσα γιορτινά ταξίδια και όσες glamorous βραδινές εξόδους και αν σχεδιάζουμε κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, τα Χριστούγεννα θέλουμε να τα περνάμε περισσότερο εντός παρά εκτός. Άλλωστε, ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας, όταν ακούμε τη λέξη «Χριστούγεννα»; Στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, Christmas fun σημαίνει περισσότερες στιγμές στο σπίτι μαζί με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Γιατί ξέρεις κάτι; Στο τέλος της ημέρας αυτές οι στιγμές αξίζουν.

Αν και για εσένα, λοιπόν, τα Χριστούγεννα σημαίνουν διαχρονικά στιγμές με την οικογένεια και την παρέα και αν σκέφτεσαι από τώρα πώς θα καταφέρεις να βρεις ή να «ξεκλέψεις» περισσότερο χρόνο για να τον μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αυτό το κείμενο είναι για εσένα. Για εσένα που comfort moments και comfort food πηγαίνουν μαζί στις γιορτές. Για εσένα που προσπαθείς πάντα να εξοικονομείς χρόνο για όσους έχουν αξία για εσένα.

Είσαι έτοιμη για το απαραίτητο festive inspiration, που θα σε οδηγήσει στα πιο λαχταριστά comfort moments αυτές τις γιορτές;

#1 Μην γεμίζεις το πρόγραμμά σου με ό,τι βλέπεις στο feed σου ή ό,τι σου προτείνουν

Κατά τη διάρκεια των γιορτών λαμβάνουν χώρα πολλές εκδηλώσεις, από μουσικές μέχρι θεατρικές και εικαστικές. Όλα αυτά ενώ τα parties στα πιο in στέκια της πόλης, σε συνδυασμό με τις προσκλήσεις των φίλων σου για βραδινές εξόδους και γιορτινές αποδράσεις, «πέφτουν βροχή».

Αν για εσένα όμως, έχει μεγαλύτερη αξία το να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σου στις γιορτές, φρόντισε να «γεμίσεις» με έξυπνο τρόπο το πρόγραμμά σου και κυρίως, μην βιαστείς να πεις «ναι» σε προτάσεις και events για τα οποία δεν είσαι ακόμη σίγουρη ότι σε ενδιαφέρουν και τόσο.

Με λίγα λόγια, φρόντισε να υπάρχουν γιορτινές μέρες που το πρόγραμμά σου θα είναι τελείως ελεύθερο για να μαγειρέψεις για την παρέα σου, να επισκεφτείς το πατρικό σου, να απολαύσεις το βράδυ του ρεβεγιόν, γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστές δημιουργίες από το αγαπημένο σου Fissler σκεύος και τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

#2 Οργάνωσε περισσότερα dinner dates στο σπίτι και μοίρασε αγάπη

Λένε πως το φαγητό πάντα θα μας ενώνει και η αλήθεια είναι ότι ένα foodie ραντεβού μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με τους αγαπημένους μας. Στη δική μου περίπτωση, πάντως, το φαγητό έχει αποδειχθεί στην καλύτερη αφορμή για τα πιο όμορφα γιορτινά ραντεβού -και όχι μόνο.

Τι και αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική; Δεν χρειάζεται να είσαι chef για να οργανώσεις ένα χριστουγεννιάτικο dinner date στο σπίτι. Αρκεί να έχεις στην κουζίνα σου τα κατάλληλα kitchen essentials, που για εμένα δεν είναι άλλα από εκείνα που ακούν στο «όνομα» Fissler. Από τη γιαγιά μου στη μητέρα μου και πλέον, σε εμένα. Το μαγείρεμα με χύτρα ταχύτητας πέρασε και στη δική μου ζωή και ξέρεις κάτι; Κάθε φορά που μαγειρεύω με τη Fissler Vitavit Premium 8lt, σκέφτομαι πόσο μπροστά από την εποχή της είναι.

Βλέπεις, μπορεί η Fissler να μετρά 70 χρόνια «ζωής» όμως, μέχρι σήμερα κατασκευάζεται με βιώσιμο τρόπο και κυρίως, μένει πιστή στις αξίες της, που δεν είναι άλλες από την ασφάλεια, την εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου, την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το υγιεινό μαγείρεμα. Ό,τι θέλεις και έχεις ανάγκη και εσύ, δηλαδή.

Ακόμη και τις φορές που δεν αισθάνομαι έτοιμη να οργανώσω μόνη μου ένα γιορτινό dinner, λοιπόν, σκέφτομαι ότι έχω στο πλευρό μου τη χύτρα ταχύτητας που έφερε επανάσταση στη μαγειρική και στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Και αυτή η σκέψη από μόνη της είναι αρκετή για να με κάνει να φορέσω μαζί με τη Fissler τα καλά μου και να μπω στην κουζίνα για μαγειρικά, γιορτινά μαγειρέματα!

#3 Πες «ναι» σε πιο πολλές διαχρονικές, all time classic επιλογές και εμπειρίες

Αν στόχος σου αυτά τα Χριστούγεννα είναι να περάσεις περισσότερες comfort στιγμές με τους αγαπημένους σου, στιγμές που θα γίνουν μελλοντικά όμορφες γιορτινές αναμνήσεις σας, τότε κάνε ένα pause, κλείσε τα μάτια και αναλογίσου τις γιορτές των περασμένων χρόνων. Είσαι παιδί και βρίσκεσαι στην κουζίνα του πατρικού σου. Η μητέρα ετοιμάζει με προσήλωση το τραπέζι στρώνοντάς το με το καλό τραπεζομάντηλο και με το καλό σερβίτσιο, εκείνο που κάνει την εμφάνισή του μόνο στις μεγάλες και σημαντικές γιορτές. Σε λίγη ώρα θα έρθουν οι καλεσμένοι. Η γιαγιά, καθισμένη στο τραπέζι της κουζίνας, δίνει τις μαγειρικές της συμβουλές, η Fissler έχει αναλάβει το μαγείρεμα και εσύ, περιμένεις πώς και πώς να έρθει η ώρα του χριστουγεννιάτικου δείπνου. Οι πρώτοι καλεσμένοι έφτασαν. Όταν θα μαζευτούν όλοι, θα ανταλλάξετε ευχές και θα τραγουδήσετε μαζί τα κάλαντα, με την υπόσχεση να επαναλάβετε τη συνάντηση του χρόνου.

Για αυτές ακριβώς τις διαχρονικές, γιορτινές εμπειρίες αξίζει να εξοικονομήσεις χρόνο. Για αυτές τις γιορτινές συγκεντρώσεις που όσες φορές και αν τις έχεις επαναλάβει, ποτέ δεν θα είναι αρκετές. Διότι γύρω από τις ίδιες χριστουγεννιάτικες συνταγές μοιραστήκατε αγάπη, τραγουδήσατε τα πιο all time classic γιορτινά κομμάτια, διασκεδάσατε μαζί φορώντας τα καλά σας και είπατε τις ίδιες ιστορίες, εκείνες που με τον τρόπο τους θα σας συγκινούν ή θα σας κάνουν πάντα να γελάτε.

Φέτος, λοιπόν, βρες τον χρόνο να επιστρέψεις στο πατρικό σου και να μοιραστείς με τους ανθρώπους σου μία ακόμη από αυτές τις γιορτινές, διαχρονικές συναντήσεις. Και αν δεν μπορείς να το κάνεις, τουλάχιστον δοκίμασε να τις αναβιώσεις με την άλλη σου «οικογένεια», δηλαδή τις φίλες και τους φίλους που είναι εκεί για εσένα, όσα χρόνια και αν έχουν περάσει.

Καθώς ετοιμάζομαι να βάλω όλα τα υλικά στην επετειακή, limited edition χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium της Fissler, λοιπόν, για το festive dinner με την παρέα, επιστρέφοντας -βέβαια- ξανά και ξανά στις σημειώσεις της μητέρας μου, ώστε να μην χάσω βήμα από την παραδοσιακή, χριστουγεννιάτικη συνταγή, σκέφτομαι αυτές τις all time classic στιγμές. Και ένα από τα πρώτα πράγματα που αναλογίζομαι, είναι πως η Fissler ήταν πάντα στη ζωή μου. Διότι από τη γιαγιά μου μέχρι τη μητέρα μου και εμένα σήμερα, μας βοηθά να εξοικονομούμε χρόνο και να απολαμβάνουμε εύκολα και με ασφάλεια πιο νόστιμα και πιο υγιεινά γεύματα.

Αλήθεια, εσύ ήξερες ότι το μαγείρεμα με χύτρα ταχύτητας μειώνει τους χρόνους μαγειρέματος έως και 70%; Άραγε, γνώριζες πως η επιτυχημένη ιστορία της Fissler ξεκίνησε το 1953 με την εφεύρεση της πολυεπίπεδης βαλβίδας που εξασφαλίζει ασφάλεια για οικιακή χρήση; Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει απαραίτητη για τη σύγχρονη, υγιεινή κουζίνα.

Fissler - 4x5 Fotos - 1

Αν με ρωτήσεις, λοιπόν, γιατί ανυπομονώ για τα φετινά Χριστούγεννα, δεν έχω να σου μιλήσω για κάποιο ταξίδι σε έναν παραμυθένιο προορισμό στην Ευρώπη ή για ένα επικό party στο κέντρο της πόλης. Θα σου πω απλώς ότι ανυπομονώ να δω τους δικούς μου, να απολαύσω τη γιορτινή σπεσιαλιτέ της μητέρας μου, να καλέσω την παρέα μου στο σπίτι για το πρώτο Christmas dinner που θα ετοιμάσω μόνη μου, να μοιράσω και να πάρω αγάπη. Να εξοικονομήσω χρόνο για να τον αφιερώσω σε διαχρονικές αξίες, σε timeless γιορτινές εμπειρίες με πρόσωπα που αγαπώ. Διότι τελικά, στη ζωή αυτές είναι και οι πιο εμβληματικές στιγμές και σε μία καθημερινότητα που μας βρίσκει να «τρέχουμε» από το πρωί μέχρι το βράδυ, το να δημιουργούμε χρόνο για όσους αγαπάμε, για όλα όσα αξίζουν και για ό,τι δίνει αξία στη ζωή μας, είναι μεγάλη υπόθεση.

Όσο για εσένα που αναρωτιέσαι ακόμη πώς θα καταφέρεις να εξοικονομήσεις τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο για περισσότερα comfort moments με τους δικούς σου, θα μοιραστώ μαζί σου ότι η απάντηση βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού σου. Εκεί όπου βρίσκεται η Fissler σου, η χύτρα ταχύτητας που εδώ και 70 χρόνια είναι κομμάτι της ζωής μας και μας δίνει χρόνο για τα πράγματα στη ζωή που είναι ακόμα πιο σημαντικά από το μαγείρεμα! Για όλα όσα αξίζουν. Fissler.