Το υγιεινό μαγείρεμα δεν είναι τάση, είναι ανάγκη και είναι διαχρονική

Το υγιεινό μαγείρεμα δεν είναι τάση, είναι ανάγκη και είναι διαχρονική

Ίσως ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που βρίσκονται αδιάκοπα πάνω από τα μάτια της κουζίνας και πειραματίζονται.

Αλήθεια, πόσο σημαντική είναι η υγιεινή μαγειρική στη ζωή σου; Αν άργησες να σκεφτείς την απάντηση, θέλουμε να ανατρέξεις σε όλες εκείνες τις φορές που ένιωσες την απόλυτη ευχαρίστηση επειδή κατάφερες να εκτελέσεις το πρόγραμμα διατροφής σου κατά γράμμα. Ή σε όλες εκείνες τις φορές που στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια η μητέρα σου είχε όρεξη για πειραματισμούς και εσύ έτρεχες από πίσω της στην κουζίνα για να δεις ποια kitchen essentials, ποια λαχανικά και ποια υλικά χρησιμοποιούσε και έβγαζε αυτό το αποτέλεσμα.

Ίσως ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που βρίσκονται αδιάκοπα πάνω από τα μάτια της κουζίνας και πειραματίζονται. Ίσως, πάλι, στα μάτια του έρωτα άνοιξες πρώτη φορά το μάτι της κουζίνας ή επιλέγεις να γιορτάζεις τη φιλία σου και κάθε σου επιτυχία και γιορτή με ένα υγιεινό girl dinner στο σπίτι.

Το πιο πιθανό όμως, είναι ότι σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς, προσπαθείς να εξοικονομείς χρόνο για να προετοιμάζεις τα αγαπημένα σου υγιεινά γεύματα που σου δίνουν ευχαρίστηση και σε κάνουν να νιώθεις καλά που σε φροντίζεις. Διότι με τα χρόνια έμαθες ότι το υγιεινό μαγείρεμα είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες σου, ανεξαρτήτως περιστάσεων.

Πώς η υγιεινή μαγειρική γίνεται διαχρονική ανάγκη

Οικογενειακά τραπέζια. Το καθένα έχει και μία δική του ιστορία. Οι ίδιες ερωτήσεις προς τα ίδια πρόσωπα και οι αναμενόμενες απαντήσεις. Οι ίδιες γεύσεις που δεν έβλεπες την ώρα να γευτείς και να μάθεις και εσύ αργότερα να δημιουργείς στη δική σου κουζίνα. Η γιαγιά σου, που πάντα ξεπερνούσε με τις συνταγές της τα πιο καλά εστιατόρια και τα πιο απαιτητικά μενού, σου υπενθύμιζε ότι δεν χρειάζεται να είσαι chef για να μαγειρέψεις τα αγαπημένα σου νόστιμα, υγιεινά πιάτα, πάρα μόνο χρειάζεται να έχεις στη διάθεσή σου μία Fissler. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας της -και δεν το έλεγε συχνά.

Κλείσε τα μάτια σου τώρα και αναλογίσου όλες εκείνες τις στιγμές των οικογενειακών τραπεζιών που έχεις βρεθεί. Είναι Κυριακή πρωί και εσύ έχεις κοιμηθεί λίγες μόνο ώρες. Η μητέρα σου έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει το τραπέζι, η γιαγιά καθισμένη στην καρέκλα της κουζίνας δίνει τις μαγειρικές της συμβουλές, η Fissler αναλαμβάνει το μαγείρεμα και εσύ μόλις έχεις σηκωθεί και αναρωτιέσαι τι θα περιέχει το μενού.

Νόστιμα μαγειρευτά με λαχανικά -πάντα- και σαλάτες δεν έλειπαν από τα κυριακάτικα τραπέζια σας. Εσύ, βέβαια, αν και δεν τρελαινόσουν ιδιαίτερα, μεγαλώνοντας άρχισες να καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να προσθέτεις στο πιάτο σου όλα εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

image003.jpg

Και τώρα είσαι στην κουζίνα σου, μπροστά από τη χύτρα ταχύτητας Fissler Vitavit Premium 8lt και ενώ ετοιμάζεσαι να βάλεις όλα τα υλικά μέσα, επιστρέφοντας φυσικά στις σημειώσεις που είχες κρατήσει από τα τραπέζια της γιαγιάς και της μαμάς σου, αναλογίζεσαι όλες αυτές τις all time classic στιγμές που έχετε περάσει και όλα αυτά τα υγιεινά πιάτα, που τώρα γνωρίζεις πόσο ανάγκη τα έχεις. Σκέφτεσαι πως η Fissler ήταν πάντα στη ζωή σου, είχε τη θέση της στην κουζίνα σας. Σκέφτεσαι ότι ακολουθείς τις συμβουλές της γιαγιάς σου και τώρα έχεις και εσύ τη δυνατότητα να πραγματοποιείς όλες τις υγιεινές συνταγές της, εύκολα και με ασφάλεια με τη χύτρα ταχύτητάς σου.

image005.jpg

Πες «ναι» στη χύτρα ταχύτητας που είναι πάντα στη μόδα

Η υγιεινή μαγειρική θα είναι πάντα η No1 τάση και το γνωρίζεις καλά, αφού και εσύ προσπαθείς να διαμορφώσεις το ιδανικό healthy lifestyle που σου ταιριάζει με τον πιο απλό τρόπο: Χρησιμοποιώντας τις υγιεινές συνταγές και τα kitchen essentials που έβλεπες από μικρή στην κουζίνα της γιαγιάς και αργότερα της μαμάς -και τώρα έχουν περάσει και σε εσένα.

Βλέπεις, μπορεί η χύτρα ταχύτητας Fissler να μετρά 70 χρόνια «ζωής» όμως, μέχρι σήμερα παραμένει πιστή στη βιωσιμότητα και τις αξίες της, που δεν είναι άλλες από την ασφάλεια, την εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου, την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το υγιεινό μαγείρεμα. Ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι, δηλαδή, για να μένεις και εσύ πιστή σε πιο υγιεινές συνήθειες.

Ακόμα και αν η limited edition Vitavit Premium της Fissler λάμπει στο σχέδιο «color blocking», που χαρακτηρίζει τη δεκαετία του ’50, τη δεκαετία δηλαδή που εφευρέθηκε η πρώτη πολυεπίπεδη βαλβίδα -συγκεκριμένα το 1953- που εξασφάλιζε ασφάλεια για οικιακή χρήση, δεν αποτελεί απλώς μία τάση. Στην πραγματικότητα, ξεπερνάει κάθε πρόσκαιρη τάση της μόδας, γίνεται διαχρονική ανάγκη για όλες μας και παραμένει απαραίτητη για τη σύγχρονη, υγιεινή κουζίνα διότι μπορεί και μειώνει τους χρόνους μαγειρέματος έως και 70%.

image007.png

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα healthy lifestyle είναι να προσπαθείς να εξοικονομείς χρόνο για να σε φροντίζεις με τον ίδιο τρόπο που σε φρόντιζαν η γιαγιά σου και η μητέρα σου. Και αν ακόμα αναρωτιέσαι πώς μπορείς να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου, θα σου εκμυστηρευτούμε ότι η απάντηση βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού σου. Εκεί όπου βρίσκεται η Fissler σου, η χύτρα ταχύτητας που εδώ και 70 χρόνια είναι κομμάτι της ζωής σου και σου δίνει χρόνο για τα πιο σημαντικά πράγματα στη καθημερινότητά σου, για τις διαχρονικές σου ανάγκες. Για όλα όσα αξίζουν, λοιπόν, Fissler.