Μπισκότα για Oscar, από τη Meryl Streep

Είναι η πιο διάσημη ηθοποιός του Hollywood και η πιο ταλαντούχα. Η γκάμα ρόλων που έχει υποδυθεί είναι τεράστια και ο καθένας από αυτούς έχει μείνει στην ιστορία για τους δικούς του λόγους, αλλά περισσότερο για το προσωπικό στίγμα που αφήνει η ίδια. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τόσο στις υποψηφιότητες για Oscar όσο και στις βραβεύσεις. Εκτός από όλα αυτά όμως, η γυναίκα ξέρει και να μαγειρεύει. Σας παραδίδουμε τη λαχταριστή συνταγή μπισκότων της «χρυσής» Meryl Streep, και αν θέλετε να την κάνετε ακριβώς όπως η διάσημη ηθοποιός, χρησιμοποιήστε φόρμες σε σχήμα καρδιάς.

Υλικά
1 ½ κούπα μαλακό βούτυρο (3 μπάρες)
¾ κούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού έλαιο βανίλιας
2/3 κούπας αμύγδαλα, αλεσμένα
1 και ¾ κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
1 και ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαρμελάδα για γέμιση (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1.Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, το μέλι και το έλαιο βανίλιας και χτυπήστε τα καλά με ένα μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα.
2.Προσθέστε τα αμύγδαλα και τα αλεύρια και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια, τυλίξτε τα με ζελατίνα και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
4.Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη λαδόκολλα πάνω σε ταψί, απλώστε το ένα κομμάτι της ζύμης σε πάχος περίπου ενός δαχτύλου και με έναν κόφτη μπισκότων σε σχήμα καρδιάς, κόψτε τη ζύμη σε καρδιές. Φυλάξτε τα υπολείμματα.
5.Αν θέλετε να γεμίσετε με μαρμελάδα, φτιάξτε στο κέντρο του κάθε μπισκότου μια μικρή γούβα με τον αντίχειρά σας και ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.
6.Βάλε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήστε τα μπισκότα σας για 12 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε. Επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις και με την υπόλοιπη ζύμη, αναλόγως την ποσότητα των μπισκότων που θέλετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης