Βίδες με ωμή σάλτσα από τη Νάντια Μπουλέ

H Νάντια Μπουλέ σήμερα μας προτείνει ένα αγαπημένο της πιάτο που συνηθίζει να μαγειρεύει στον ελεύθερο χρόνο της. Σε ένα από τα διαλείμματα της από τις πρόβες του Dancing with the stars, μίλησε μαζί μας και μοιράστηκε μυστικά μαγειρικής και ενός πιάτου που οι θερμίδες του είναι πολύ λίγες.

Υλικά
Ένα πακέτο βίδες (ζυμαρικά)
Mια κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά
Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο βασιλικό
Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Τοματάκια ψιλοκομμένα
Ψίχα αμυγδάλου (μικρή ποσότητα)
Λίγο κεφαλοτύρι , όχι αλμυρό

Εκτέλεση
1. Ψήνουμε στο φούρνο τις δύο πιπεριές ολόκληρες και τις ξεφλουδίζουμε.
2. Αφαιρούμε σπόρους και τις κόβουμε σε λεπτές λουρίδες.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τα 2/3 από τις πιπεριές, τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα τοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα, το βασιλικό, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Βράζουμε τις βίδες, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα.
5. Στο τηγάνι καβουρδίζουμε την ψίχα αμυγδάλου.
6. Γαρνίρουμε την πιατέλα με τα αμύγδαλα και το κεφαλοτύρι, αφού τα περάσουμε από το χοντρό τρίφτη, ενώ τοποθετούμε και τις υπόλοιπες λωρίδες πιπεριές που έχουμε κόψει.
7. Γαρνίρουμε με τούφες βασιλικού και μαϊντανού.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης