Τα wellness «μυστικά» του Λευτέρη Λαζάρου που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας
Wellness, ευεξία και ευ ζην. Λέξεις και έννοιες που έχουν γίνει πλέον μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου και καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που φροντίζουμε τη διατροφή μας.
Πράγματι, σε αντίθεση με το παρελθόν, δίνουμε πλέον μεγαλύτερη προσοχή σε οτιδήποτε βάζουμε στη διατροφή και στον οργανισμό μας, εστιάζοντας σημαντικά στην ποιότητα, την προέλευση και πάνω από όλα, στη φυσικότητα των προϊόντων που επιλέγουμε, ακόμη και σε ό,τι αφορά στο… νερό!
Μπορεί, βέβαια, εμείς να αντιληφθήκαμε και να ανακαλύψαμε μόλις προσφάτως αυτό το wellness «μυστικό» που προσθέτει επιπλέον γεύση και αξία στη διατροφή μας όμως, για τους κορυφαίους σεφ, αποτελεί τον «κανόνα» στην ποιοτική γαστρονομία: Από το σπιτικό μενού στο fine dining. Το νερό αποτελεί ουσιαστικά το δώρο της φύσης που μετατρέπεται σε καθημερινή «πηγή ζωής», έναν ισχυρό σύμμαχο ενυδάτωσης και ευεξίας και ταυτόχρονα, αναβαθμίζει το διατροφολόγιό μας, ποιοτικά και γευστικά.
Για τον δικό μας, κορυφαίο σεφ, Λευτέρη Λαζάρου, τα πράγματα είναι απλά: Η επιλογή δεν είναι άλλη από το ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο! Το Queen.gr μιλά με τον αγαπημένο σεφ για την αξία του νερού στη σύγχρονη διατροφή και τη γαστρονομία και αποκαλύπτει εκείνα τα πολύτιμα «μυστικά», που κάνουν τη σύγχρονη διατροφή πιο νόστιμη και υγιεινή. Ας τα ανακαλύψουμε, λοιπόν!
Βάζοντας το νερό σε πρώτο πλάνο
Εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο brand ambassador του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΘΕΟΝΗ. Πώς όμως ο πιο γνωστός Έλληνας σεφ αποφάσισε να ξεκινήσει μία συνεργασία που σχετίζεται με ένα τόσο φαινομενικά απλό στοιχείο, όπως το νερό; Για τον ίδιο, το «κλειδί» βρίσκεται στην ποιότητα. Βλέπετε, όπως μας αποκάλυψε, «όταν σε όλη σου τη μαγειρική ζωή προσπαθείς να ανιχνεύσεις τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα για να δημιουργήσεις με αυτά, ήταν επόμενο να επιλέξω το καλύτερο ελληνικό φυσικό μεταλλικό νερό».
Πόσο σημαντικό πλεονέκτημα θεωρεί όμως ο ίδιος την παροχή ενός ποιοτικού νερού, όπως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, στα εστιατόρια fine dining;
«Θέλω να προσφέρω πάντα στους επισκέπτες του Βαρούλκου ό,τι πιο εκλεκτό. Γι’ αυτό και επιλέγω το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο με 23 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας», αναφέρει ο κ. Λαζάρου.
Επενδύοντας στα φυσικά χαρακτηριστικά, την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα
Ποια είναι τα επιπλέον εκείνα στοιχεία που κάνουν το συγκεκριμένο νερό να ξεχωρίζει και ώθησαν τον Λευτέρη Λαζάρου να στραφεί σε αυτό και να το επιλέξει για το εστιατόριό του;
Για τον ίδιο τον σεφ, η γεύση διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Για την ακρίβεια, όπως μοιράστηκε μαζί μας ξεχώρισε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ για τη γεύση και τα φυσικά χαρακτηριστικά του, που παραμένουν αναλλοίωτα. «Τι καλύτερο από ένα νερό που αναβλύζει στα 1.100 μέτρα υψόμετρο και εμφιαλώνεται κατευθείαν στην πηγή διατηρώντας αναλλοίωτα όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά του; Είναι αυτή η μοναδική του σύνθεση που επιβεβαιώνει τον τίτλο του ως το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο», μας είπε και εμείς, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί του.
Βλέπετε, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ πηγάζει σε μία ιδιαίτερη περιοχή στην οροσειρά των Αγράφων, η οποία χαρακτηρίζεται από ειδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Συγκεκριμένα, αναβλύζει φυσικά από την Πηγή Γκούρα, ακριβώς στην «καρδιά» ενός ανέγγιχτου από τον άνθρωπο φυσικού τοπίου, ενώ εμφιαλώνεται στην πηγή! Το παρθένο δάσος και η ευρύτερη φύση που περικλείει την περιοχή, προσδίδουν και διασφαλίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου νερού, τόσο ως προς την υψηλή ποιότητα, όσο και την ιδιαίτερη γεύση του. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το ότι μέχρι σήμερα έχει κερδίζει 23 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης!
Ακόμη, διακρίνεται για το pH του με τιμή 8, γεγονός που το καθιστά ένα αλκαλικό νερό, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Μάλιστα, έχει σχετικά χαμηλή σκληρότητα και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως επίσης και χαμηλές συγκεντρώσεις σε νιτρώδη και νιτρικά. Περιέχει δε ασβέστιο και διαθέτει μία εξαιρετική σύνθεση σε ανόργανα μεταλλικά άλατα, τα οποία προσδίδουν στο νερό μοναδική γεύση. Με λίγα λόγια, είναι ποιοτικό και ωφέλιμο από τη φύση του!
Οι ευ ζην διατροφικές συμβουλές του Λευτέρη Λαζάρου
Ποιες είναι, λοιπόν, οι βασικές και ενδεχομένως πιο σημαντικές συμβουλές που ο Λευτέρης Λαζάρου θέλει να μοιραστεί μαζί μας; Σε ό,τι αφορά στη θρέψη και τη φροντίδα του οργανισμού μας, για τον ίδιο τον σεφ η επιλογή εκλεκτών προϊόντων και φρέσκιας πρώτης ύλης, αποτελούν από κοινού τη βάση του σύγχρονου wellness.
«Στα πολλά χρόνια της καριέρας μου, αλλά και στα 35 χρόνια του “Βαρούλκου” φρόντιζα πάντα και εξακολουθώ να επιλέγω εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και φρέσκες πρώτες ύλες. Η ποιότητα σε ό,τι αφορά στη θρέψη και τη φροντίδα του οργανισμού μας, είναι και ο πιο σημαντικός παράγοντας για να επιτύχουμε αυτό που ονομάζουμε “ευ ζην”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζάρου
Όσον αφορά στη δική του «πηγή ζωής» και έμπνευσης δεν είναι άλλη από τη μαγειρική τέχνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, «λίγες είναι οι δουλειές που μπορούν να σου προσφέρουν αυτή τη χαρά της δημιουργίας, που παίρνεις τα υλικά και τους δίνεις μια δεύτερη ζωή στο πιάτο».«Από την πιο απλή γεύση μέχρι μία πιο ιδιαίτερη γευστική πρόταση, η γαστρονομία είναι ανεξάντλητη πηγή ζωής, έμπνευσης και ικανοποίησης».
Γιορτινή μανιταρόσουπα με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ από τον Λευτέρη Λαζάρου
Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην ζητήσουμε από τον κ. Λαζάρου να μοιραστεί μαζί μας μία μαγειρική πρόταση που περιέχει, βέβαια, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ.
«Από την ημέρα που γνώρισα το ΘΕΟΝΗ, το έβαλα πρώτα στην “καρδιά” μου και μετά στη μαγειρική μου. Το να χρησιμοποιείς ένα ποιοτικό νερό στις συνταγές σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο τελικό αποτέλεσμα και έτσι, ήταν επόμενο να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, σε όλα τα πιάτα που χρειάζονταν νερό για να παρασκευαστούν. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα για όλα τα λαδερά πιάτα που χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα καθώς και τις πιο γευστικές σούπες. Δική μου αγαπημένη συνταγή είναι η μανιταρόσουπα με ΘΕΟΝΗ. Στο blog του ΘΕΟΝΗ, Πηγή Ζωής, μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά βήματα της συνταγής για να την δοκιμάσετε στο σπίτι με την οικογένεια σας».
Η φροντίδα του οργανισμού μας και ο σεβασμός με τον οποίο οφείλουμε να τον αντιμετωπίζουμε, μετατρέπεται πλέον στο «κλειδί» για μία πιο ωφέλιμη καθημερινότητα και όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε, ακόμη και το νερό που επιλέγουμε καθημερινά μπορεί να κάνει τη διαφορά στο wellbeing μας!
Ευ ζην, λοιπόν, με το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, το δώρο της φύσης που μετατρέπεται σε καθημερινή «πηγή ζωής», αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο ενυδάτωσης και ευεξίας και μας συντροφεύει κάθε στιγμή της ημέρας. Το σίγουρο είναι πως για τον Λευτέρη Λαζάρου, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ είναι must!