Φτιάξτε σήμερα τα πιo νόστιμο γλυκό με τραγανιστά μήλα

Και υγιεινά και γρήγορα!

Φτιάξτε και εσείς το πιο νόστιμο γλυκό με βάση το θρεπτικό και νόστιμο μήλο...

Θα χρειαστείτε:

  • 6 μήλα
  • 2 κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό μήλου
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι κανέλλα

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 2/3 φλιτζανιού βρώμη
  • 1/3 φλιτζανιού δημητριακά
  • 1 κουταλιά μαρμελάδα ροδάκινου

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε το κουκούτσι και κόβετε κάθε μήλο σε 4 κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τα μήλα, το χυμό μήλου, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την κανέλλα και δυο ποτήρια νερό. Ζεσταίνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε για ένα τέταρτο. Το σιρόπι θα πρέπει να γίνεται όσο περνάει η ώρα πιο παχύρευστο και να μην σκεπάζει τα μήλα.
Ανακατεύετε τη βρώμη (φυλάξτε ένα κουταλάκι για μετά), τα δημητριακά και τη μαρμελάδα σε ένα μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάλτε το σε ένα μπολ και ανακατέψτε αφού προσθέσετε το κουταλάκι βρώμης που περίσσεψε με αντίθετη περιστροφή. Μεταφέρετε τα μήλα σε ένα τηγάνι. Περιχύνετε τα μήλα με το τραγανιστό γαρνίρισμα και με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα μέχρι να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Ψήστε τα μήλα μέχρι να γίνουν αφράτα και το γαρνίρισμα να πάρει το σκούρο χρώμα, περίπου 25 λεπτά.

Αυτό ήταν!

Διαβάστε ακόμη:

Πέννες χωρίς γλουτένη με ψητά λαχανικά και τόνο

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης