Yummy: Μακαρόνια με προσούτο, τυρί και κομμάτια ροδάκινου

Ερμιόνη Σαρρή

Καλοκαιρινή συνταγή και πανεύκολη!

Μπορεί να μην είμαστε Ιταλοί, αλλά σαν λαός ένα πάθος με τις μακαρονάδες το έχουμε. Εγώ προσωπικά μπορώ να τρώω για μέρες μακαρόνια, αλλάζοντας απλά τη σάλτσα τους. Είτε με κιμά, είτε με κόκκινη σάλτσα και γαρίδες, είναι πάντα στο top 5 των προτιμήσεών μου

Η σημερινή συνταγή όμως θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όλα όσα ήξερες για τις μακαρονάδες. Μπορεί ο συνδυασμός αυτός να σου φαίνεται κάπως περίεργος και να μην μπορείς να καταλάβεις πώς θα συνδυάσεις το ροδάκινο με τα μακαρόνια, αλλά σε καλώ να τη δοκιμάσεις. Είναι πολύ καλοκαιρινή και δε θα βγεις... χάμένη.

Υλικά:

  • 100γρ. προσούτο
  • 2 κ.σ βούτυρο (χωρίς αλάτι)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ροδάκινα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 500γρ. μακαρόνια φιογκάκια
  • 1 ½ φλιτζάνι τυρί γκούντα τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ενώ βράζεις τα μακαρόνια μέσα σε μία κατσαρόλα, ρίξε μέσα σε ένα τηγάνι τα κομματάκια του προσούτο και άφησέ τα για 3-5 λεπτά πάνω στη φωτιά. Έπειτα, πρόσθεσε το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και μία πρέζα πιπεριού. Ανακάτευέ τα συχνά (για περίπου 15 λεπτά) και λίγο πριν τα κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίξε μέσα τα ροδάκινα.

Μόλις τα μακαρόνια σου είναι έτοιμα, στράγγιξε τα και ανακάτεψέ τα με το γιαούρτι και το τυρί γκούντα. Σέρβιρέ τα και ρίξε από πάνω το μείγμα με τα ροδάκινα και το προσούτο.Πασπάλισέ τα με λίγο τυρί ακόμη και τα μακαρόνια σου είναι έτοιμα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης