Αυτό το κέικ θα σε κάνει να ξεχάσεις τι εστί... δίαιτα

Ερμιόνη Σαρρή

Τα κομματάκια σοκολάτας συναντούν την καρύδα και η γεύση του κέικ «εκτοξεύεται»

Το κέικ είναι το γλυκό που μπορείς να τσιμπάς από το πρωί ως το βράδυ. Ένα μικρό κομμάτι μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ σου, το χυμό σου ή ακόμη και να σε σώσει από το αίσθημα της υπογλυκαιμίας.

Αυτή λοιπόν η συνταγή θα σε κάνει να ξεχάσεις τι σημαίνουν οι λέξεις δίαιτα και θερμίδες, αφού είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά που μπορείς να φτιάξεις.

Υλικά:

  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ½ Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα

Topping:

  • 1/4 φλιτζάνι θρύμματα καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • Μερικά τετράγωνα μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

Ρίξε μέσα σε ένα μπολ το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το βούτυρο, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι. Ανακάτεψέ τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Συνέχισε να τα ανακατεύεις μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη. Τέλος, εμπλούτισε το μείγμα σου με τα κομμάτια της μαύρης σοκολάτας και ρίξε το μείγμα μέσα στην ειδική φόρμα για κέικ.

Ανακάτεψέ τα και πάλι με το δάχτυλό σου (φρόντισε να έχεις πλύνει τα χέρια σου) και πρόσθεσε όλα τα υλικά του topping στην κορυφή και βάλτο στο φούρνο. Ψήσε το κέικ σου στο 170o C για περίπου 30-40 λεπτά

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης