Κρεατόπιτα από αρνί ή κατσίκι που έμεινε

Είναι αδύνατον να φάτε όλο αυτό το κρέας που συνήθως μαγειρεύετε την Κυριακή του Πάσχα. Γι' αυτό, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μια συνταγή με την οποία αξιοποιείτε το κρέας που περισσεύει, φτιάχνοντας μια ωραιότατη κρεατόπιτα.

Υλικά
Περίπου 1/2 κιλό υπόλοιπο από ψητό κρέας
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
5 – 6 φρέσκα κρεμμύδια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γραβιέρα
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι (προαιρετικό)

Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε τα πράσα, τα κόβετε σε ροδέλες και τα βράζετε να μαλακώσουν. Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και αφού στραγγίξετε τα πράσα και τα αλατοπιπερώσετε (λίγο), τα προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνετε το κρέας και το ανακατεύετε για 2 – 3 λεπτά. Αφού το βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
2.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ίσα κομμάτια και βρέχετε με το πινέλο τις άκρες με λάδι ή νερό.
3.Βάζετε τη γέμιση στη μέση κάθε φύλλου και από πάνω 1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα. Κολλήστε με τα δάχτυλά σας πρώτα τις δύο άκρες και μετά τις άλλες δύο. Αν θέλετε τις αφήνετε έτσι σε σχήμα παραλληλόγραμμο ή τις τραβάτε προς τα πάνω σε σχήμα πουγκί ή τις κάνετε ρολό.
4.Τις βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα ή λαδώνετε το ταψί, τις αλείφετε με το αυγό και αν θέλετε ρίχνετε και το σουσάμι. Ψήνετε για περίπου μία ώρα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης