Οι συνταγές της μαμάς μου: Κορμός σοκολάτας για να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Ερμιόνη Σαρρή

Μία σπιτική συνταγή που θα σε κάνει να ξεχάσεις τη λέξη «θερμίδες».

Το σημερινό μενού είναι... γλυκό. Πολύ γλυκό θα έλεγα, καθώς από το τετραδιάκι της μαμάς μου «έκλεψα» την πιο σοκολατένια της συνταγή. «Κορμός σοκολάτας» έγραφε πάνω πάνω στον τίτλο και πήρα αμέσως στυλό και χαρτί.

Είναι πολύ εύκολη και κυρίως νόστιμη. Σας έχω πει ξανά άλλωστε πως προτιμά να μαγειρεύει συνταγές απλές και ολιγόλεπτες. Ιδού, λοιπόν, τι σημείωσα!

Υλικά

  • 6 αβγά
    5 κ σ κακάο
    2 κούπες ζάχαρη άχνη
    Λίγες σταγόνες Κονιάκ
    1κ γ μπέικιν πάουντερ
    1 κουτί alsa mouse

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και μερικές σταγόνες λεμόνι.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.

Απλώνουνε το μείγμα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στο ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς .

Βάζουμε το ταψί με το μείγμα στο μέσον του φούρνου και χαμηλώνουνε στους 150 βαθμούς τον φούρνο.

Ψήνουμε για 10 λεπτά μόνο

Σβήνουμε τον φούρνο και ελέγχουμε το μείγμα να είναι μαλακό

Στρώνουμε την alsa mouse πάνω στον κορμό και τυλίγουμε σιγά-σιγά με την βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό.

Τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεί .

Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε αναλόγως την εποχή.

Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε!!

Διαβάστε επίσης:

Οι συνταγές της μαμάς μου: Κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Οι συνταγές της μαμάς μου: Σπιτική πίτσα με μανιτάρια και πιπεριές

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης