Croque madame: Η συνταγή για το πιο λαχταριστό σπιτικό brunch

Ιδανικό για το Σαββατοκύριακο που ξεκινάει!

Το croque-madame (ψητό σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και αβγό και αποτελεί την «ενισχυμένη» εκδοχή του croque-monsieur που σερβίρεται χωρίς αβγό) είναι ένα από τα πιο λαχταριστά εδέσματα των γαλλικών μπιστρό. Κι όμως, μπορείς να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι σου!

Υλικά:

50 γρ. βούτυρο μαλακό
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 κ.σ. αλεύρι
100 ml γάλα
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
80 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο (στο βίντεο προτείνεται γκρουγιέρ αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο τυρί της αρεσεκείας σου, για παράδειγμα γκούντα)
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.σ. μουστάρδα wholegrain
2 φέτες λεπτοκομμένο ζαμπόν
2 μεγάλα αβγά ελευθέρας βοσκής

Εκτέλεση:

-Λιώσε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρολάκι.
-Άλειψε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού.
-Ψήσε το ψωμί στο grill μέχρι να πάρει χρώμα.
-Εν τω μεταξύ, ρίξε το αλεύρι στο υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς πάνω από χαμηλή φωτιά, για 1 περίπου λεπτό. Πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας και μόλις το μείγμα πήξει απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε την wholegrain μουστάρδα, το θυμάρι και 30 γρ. από το τριμμένο τυρί.
-Άπλωσε πάνω σε δύο από τις ψημένες φέτες ψωμιού (από την εσωτερική πλευρά που δεν είχε βούτυρο) τη μουστάρδα ντιζόν. Τοποθέτησε πάνω τους το ζαμπόν και ρίξε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Κλείσε τα σάντουιτς με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού. Επικάλυψε τα τοστ με τη μπεσαμέλ που έχεις φτιάξει και ψήσ’τα για άλλα περίπου 5 λεπτά στο grill, μέχρι να πάρουν χρώμα.
-Σε ένα τηγάνι, βάλε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τηγάνισε τα αβγά.
-Βάλε από ένα αβγό μάτι πάνω σε κάθε σάντουιτς και ολοκλήρωσε με λίγο ακόμα φρέσκο θυμάρι.

Δες το βίντεο:



Δες ακόμα: Γλυκοπατάτα με αβγό και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης