Φτιάξε chips αραβικής πίτας για να συνοδέψεις τις σαλάτες σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου

Το πιο υγιεινό σνακ

Πόσες φορές δεν σου έχει ανοίξει η όρεξη για κάποιο αλμυρό σνακ και ταυτόχρονα χωρίς θερμίδες; Πόσες φορές δεν έχεις ευχηθεί να είχες κάποιο σνακ να συνοδέψεις τις σαλάτες που φτιάχνεις για το τραπέζι σου ή ακόμη κι ένα υγιεινό ορεκτικό στις βραδιές που οργανώνεις με τους φίλους σου.

Εμείς σε καταλαβαίνουμε κι επειδή πολλές φορές έχουμε βρεθεί στη θέση σου, σου βρήκαμε το απόλυτο, υγιεινό, νόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες σνακ. Chips αραβικής πίτας, για να μπορείς να ικανοποιήσεις και τη δική σου λιγούρα και την όρεξη των φίλων στη μάζωξη που οργάνωσες.

Θέλεις μόνο 3 υλικά και περίπου 10 λεπτά από τον χρόνο σου για να τα ετοιμάσεις.

Θα χρειαστείς:

2-3 αραβικές πίτες
λίγο ελαιόλαδο
πάπρικα, αλάτι και μυρωδικά της επιλογής σου

Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς. Χωρίζεις τα δύο φύλλα της αραβικής πίτας και την κόβεις σε τριγωνάκια. Αλείφεις τα κομμάτια της αραβικής με ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με πάπρικα, αλάτι, ρίγανη ή όποιο άλλο μυρωδικό εσύ θέλεις.

Απλώνεις στο ταψί σου χαρτί ψησίματος και βάζεις τα κομμάτια μέσα. Ψήνεις για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μπορείς εκτός από τη σαλάτα σου, να τα συνοδέψεις με κάποιο dip (aka τυρί κρέμα, πάστα ελιάς κλπ).

Διάβασε ακόμη: Homemade ατομικές πίτες για σουβλάκι

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης