Συνταγή για πάστα φλώρα σαν και της μαμάς σου

Ερμιόνη Σαρρή

Πώς θα πετύχεις την τέλεια πάστα φλώρα χωρίς να περάσεις όλη την ημέρα στην κουζίνα.

Πάστα φλώρα. Ένα από τα γλυκά που αγαπάμε από την παιδική μας ηλικία και μας φέρνει στο νου διάφορες αναμνήσεις. Για αυτό, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθεις να τη φτιάχνεις και μοναχή σου. Θα κάνεις ακόμη και τη μαμά σου να αναρωτιέται πώς την πετυχαίνεις καλύτερα από εκείνην τη συνταγή.

Υλικά :

200γρ Βούτυρο (παγωμένο )

350γρ αλεύρι

1 αυγό

1κγ baking powder

1 βανίλια

100γρ ζάχαρη άχνη

Μαρμελάδα (φρούτα του δάσους). Εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι μαρμελάδα έχεις



Εκτέλεση :

Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κύβους .Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη .

Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και μετά από 20’ την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα η ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους που έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς .(Έχουμε κρατήσει και λίγο ζυμαράκι για να τοποθετήσουμε και επάνω από την μαρμελάδα μας ).

Αφού στρώσουμε την μαρμελάδα, τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια το υπόλοιπο ζυμαράκι μας που έχουμε ανοίξει και κόψει σαν ροδέλες !!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ?

Πολύ εύκολη και γρήγορη

Για δοκίμασε και αυτήν:

Τα πιο εύκολα pancakes χωρίς γάλα (και χωρίς αυγό αν το επιθυμείς)

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης