Βρήκαμε τον τρόπο να κρύψουμε μια γλυκοπατάτα μέσα στο πιο σοκολατένιο γλυκό

Γλυκοπατάτα στο γλυκό; Ναι ναι!

Ας αρχίσουμε από το δεδομένο: Oι γλυκοπατάτες έχουν λιγότερες θερμίδες από τις πατάτες (100 γρ. πατάτα ψητή ή βραστή με τη φλούδα χωρίς αλάτι/149 θερμίδες, 100 γρ. γλυκοπατάτα ψητή η βραστή με τη φλούδα χωρίς αλάτι 90 θερμίδες).

Και δεν είναι μόνο οι θερμίδες. Η τάση θέλει να αφαιρούμε ζάχαρη από τα γλυκά και να προσθέτουμε γλυκοπατάτα, που χαρίζει ζουμερό αποτέλεσμα και την ίδια γλύκα. Η Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγος- διατροφολόγος, δοκίμασε την πλέον διάσημη συνταγή στο Pinterest για σοκολατένιο αμαρτωλό γλυκό με γλυκοπατάτα.

Η ίδια γράφει χαρακτηριστικά στο λογαριασμό της στο Instagram:

«Αυτή τη συνταγή την ειδα να κυκλοφορεί πολύ στο pinterest και τη δοκίμασα επείδη ειναι κατάλληλη και για άτομα με ευερέθιστο έντερο (#fodmap)».

Υλικά και εκτέλεση:

Βάζουμε μια γλυκοπατάτα βρασμένη και αλεσμένη στο μπλέντερ (ο πουρές να βγαίνει περίπου 2/3 του φλυτζανιού. Προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο, 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο.

Αναμειγνύουμε τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς

Σε αυτη τη δοσολογια βγαίνουν 5 κομματάκια των 150 θερμίδων.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης