Σοκολατένια γρανίτα

Μια παγωμένη λιχουδιά, ότι πρέπει για την θερμοκρασία που όσο πάει και ανεβαίνει, αλλά και ιδανική για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και θέλουν να απολαμβάνουν δροσερά γλυκά χωρίς τον φόβο των θερμίδων.

Υλικά
140γρ. Κουβερτούρα
500γρ. Νερό
130γρ. Ζάχαρη
25γρ. Κακάο
5γρ. Ρούμι

Εκτέλεση
1.Βράζετε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι.
2.Όταν βράσουν, ρίχνετε το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί πάνω στα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
3.Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και μετά το βάζετε στο ψυγείο.
4.Μόλις κρυώσει καλά, προσθέτετε και το ρούμι και βάζετε το μείγμα στη κατάψυξη.
5.Ανά διαστήματα το χτυπάτε λίγο, τρεις φορές σύνολο, και η γρανίτα σας είναι έτοιμη.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης