Τα πιο γλυκά χριστουγεννιάτικα δεντράκια από βανίλια!

Αυτά τα μπισκότα θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Ξεκινώντας επίσημα την εορταστική περίοδο, αυτά τα εύκολα cookies με βανίλια είναι τα απόλυτα μπισκότα των Χριστουγέννων! Φτιαγμένα με βούτυρο, βανίλια και λίγη σοκολάτα αποτελούν την πιο γευστική πρόταση για όλες τις ώρες.

Αυτά τα μπισκότα είναι μαλακά, βουτυρώδη και μπορούν να συνοδεύσουν το πρωινό ή το τσάι σου. Όσο για τη διακοσμητική τους πινελιά; Η αλήθεια είναι πως λυπάσαι να τα δαγκώσεις. Το γενναιόδωρο γλάσο που διακοσμεί τέλεια αυτά τα cookies μπορεί να χρωματιστεί και να φιλοξενήσει επάνω του όλα τα κουφετάκια και τις βρώσιμες πέρλες που σου αρέσουν.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας για όλη την οικογένεια

Τα χριστουγεννιάτικα αυτά δεντράκια αποτελούν ένα υπέροχο σπιτικό δώρο και μια εορταστική προσθήκη στο κουτί των γιορτινών μπισκότων σου.

Υλικά που θα χρειαστείς:

12 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη ή 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας λικέρ φουντουκιού (προαιρετικά)

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον 2-4 κουταλιές της σούπας, αν χρειάζεται

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλάσο

2 κούπες άχνη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

κουφετάκια και M&M's για διακόσμηση

Πώς θα τα φτιάξεις

Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά, περίπου 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το βούτυρο που έχει αρχίσει να καραμελώνει σε ένα πυρίμαχο μπολ. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει, 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Στρώνουμε σ΄ ένα ταψί μια λαδόκολλα και σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το υπόλοιπο βούτυρο, το κρύο βούτυρο που βγάλαμε από το ψυγείο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι, και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουμε μια αφράτη ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια μας.

Εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή και δεν μπορείς να την ανοίξεις, πρόσθεσε 2-4 κουταλιές της σούπας επιπλέον αλεύρι.

Χώρισε τη ζύμη στη μέση και άνοιξέ τη σε ένα αλευρωμένο κομμάτι λαδόκολλας πάχους 2 εκατοστών. Κόψε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας κυκλικά χριστουγεννιάτικα κουπάτ σε σχήμα δέντρων. Βάλτα σ' ένα ταψί και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Ψήσε τα μπισκότα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα φας ή τα διακοσμήσεις.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειάζεται, αραίωσε το γλάσο προσθέτοντας νερό – 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να είναι τόσο αραιό όσο να μπορεί να στέκεται στα μπισκότα. Ρίξε με ένα κουτάλι το γλάσο σε κάθε μπισκότο απλώνοντάς το μέχρι τις άκρες και άστο να στεγνώσει. Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα κορνέ και σχεδίασε τη γιρλάντα με τα φωτάκια, την οποία θα στολίσεις με τα mini M&M's σου. Δεν είναι τέλειο;

Καλή επιτυχία!

Πηγή φωτογραφιών: halfbakedharvest.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φτιάξε κι εσύ τα πιο νόστιμα και γιορτινά gingerbread cookies με chai (video)

Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια κράκερς που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης