Mπεσαμέλ: Μια εναλλακτική συνταγή για την πιο αγαπημένη σος

Βαρεθήκατε την κλασική μπεσαμέλ; Έχουμε την λύση!

Mία (αν όχι η απόλυτη) από τις πιο αγαπημένες σος όλων των καλοφαγάδων, με ένα γευστικό twist που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά
425 ml γάλα
3 κοτσάνια μαϊντανού
1 φύλλο δάφνης
1 μπαλάκια μαύρου πιπεριού
1 χοντρή ροδέλα κρεμμύδι
40 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι
Φρεσκοαλεσμένο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα το γάλα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το κρεμμύδι και τα μπαλάκια πιπεριού.
2. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το για 5 λεπτά να βράσει.
3. Σουρώστε το γάλα.
4. Στην άδεια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και λιώστε το σε χαμηλή φωτιά.
5. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
6. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, 25ml κάθε φορά, και ανακατέψτε αδιάκοπα.
7. Μόλις ρίξετε όλο το γάλα, κλείστε τη φωτιά και αφήστε τη μπεσαμέλ για πέντε λεπτά πάνω στο μάτι ανακατεύοντας συχνά.
8. Δοκιμάστε και ρίξτε αλατοπίπερο κατά βούληση.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης