Φτιάξε τις πιο νόστιμες vegan μπάρες με σοκολάτα, καραμέλα και ξηρούς καρπούς

Ιωάννα Τζανή

Αυτό το γλυκό σνακ είναι υγιεινό και πεντανόστιμο.

Αν τρελαίνεσαι για σοκοταλένιες μπάρες, αλλά νηστεύεις λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, σου έχουμε μία vegan συνταγή που συνδυάζει τη σοκολάτα με την καραμέλα και τους ξηρούς καρπούς!

Αυτές οι μπάρες έχουν γίνει ξεκάθαρα το αγαπημένο μας vegan σνακ και είναι υπέροχες για κάθε ώρα της ημέρας. Δεδομένου ότι είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, είναι πιο χορταστικές από μία κλασική σοκολάτα ή μπάρα. Απαιτούν αρκετό χρόνο για να φτιαχτούν (περίπου 2 ώρες), αλλά αξίζει τον κόπο. Επιπλέον, συντηρούνται στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες.

Διάβασε παρακάτω τις οδηγίες βήμα προς βήμα και φτιάξ' τες κι εσύ.

Υλικά

Για τη no-bake βάση θα χρειαστείς:

  • 1/3 φλ. + 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη
  • 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο σε σκόνη
  • 3/4 φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (περίπου 9 χουρμάδες)
  • 1 κ. γλ.εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Για την κρέμα θα χρειαστείς:

  • 1/2 φλ. κρέμα καρύδας
  • 2/3 φλ. μουλιασμένα κάσιους
  • 1/2 φλ. αλεύρι καρύδας (μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αλεύρι βρώμης ή αμυγδάλου)
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου/αγαύη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την καραμέλα θα χρειαστείς:

  • 1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου/αγαύη
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 6 κ.σ. ζάχαρη καρύδας/καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. απαλό φυστικοβούτυρο/βούτυρο ηλιόσπορου
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
  • 4 κ. σ. φιστίκια/ηλιόσπορους

Για τη σοκολάτα θα χρειαστείς:

  • 6 κ.σ. βούτυρο κακάο, λιωμένο
  • 1,5 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου/αγαύη
  • 1/2 φλ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Μούλιασε τα κάσιους σε νερό για 1-2 ώρες (μπορείς επίσης να τα βράσεις για 20 λεπτά αν θέλεις να γλιτώσεις χρόνο).
2. Φτιάξε πρώτα τη βάση: χτύπα τους σπόρους λιναριού στο μπλέντερ και στη συνέχεια ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλε λαδόκολλα σε ένα ταψί και στρώσε τη λεπτή βάση.
3. Φτιάξε την κρέμα κρέμας: ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίξε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάλε το ταψί στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει, για περίπου 1 ώρα.
4. Φτιάξε την καραμέλα: βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από τα φιστίκια ή τους ηλιόσπορους. Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Ρίξε την καραμέλα πάνω από τη στρώση κρέμας. Τοποθέτησε από πάνω τα φιστίκια ή τους ηλιόσπορους και βάλε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
5. Φτιάξε τη σοκολάτα: λιώσε το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακάτευε ανά τακτά διαστήματα για να μην καεί. Ρίξε τη σοκολάτα πάνω από τη στρώση καραμέλας και βάλε και πάλι το ταψί στην κατάψυξη για 15-30 λεπτά.
6. Κόψε τις μπάρες και καλή σου απόλαυση!

Cover photo: @mysweetbelly

Στην παρακάτω photo gallery θα βρεις 5 ακόμη ιδέες για vegan γλυκό, του Άκη Πετρετζίκη.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης