Ζουμερό carrot cake με λευκό γλάσο

Πεντανόστιμο και πάντα αγαπημένο, το κέικ καρότου, γνωστότερο και ως carrot cake, με το τραγανιστό λευκό του γλάσο που ποτέ δεν είναι αρκετό, θα σας κρατήσει τη καλύτερη παρέα με τον πρωινό καφέ, σαν απογευματινό σνακ ή σε οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.

Υλικά
3 κούπες τριμμένο καρότο
χυμός μισού λεμονιού
3 κούπες φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγη κανέλα
1 ½ κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα λάδι
λίγο κονιάκ
½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
½ κούπα σταφίδες

Για το γλάσο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2-3 κουταλιές νερό
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
1.Ανακατέψτε τα τριμμένα καρότα με τον χυμό λεμονιού.
2.Στο μπολ του μίξερ κοσκινίστε τη φαρίνα, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη κανέλα.
3.Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, το κονιάκ και τα καρότα. Χτυπήστε για 1 λεπτό ελαφρά α ενωθούν τα υλικά και για 3 λεπτά πιο γρήγορα ώστε να αφρατέψουν.
4.Ρίξτε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε.
5.Βουτυρώστε μια φόρμα, ρίξτε μέσα το μείγμα και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
6.Όταν είναι έτοιμο αφήστε το μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά να κρυώσει, αναποδογυρίστε το σε πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
7.Για το γλάσο, ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με τη βανίλια και το νερό μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί.
8.Προσθέστε το ασπράδι χτυπημένο και ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα λευκό, αφράτο γλάσο.
9.Περιχύστε με αυτό το κέικ, αφήνοντάς το να τρέξει και το carrot cake σας είναι έτοιμο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης