Άκης Πετρετζίκης: Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά

Η πιο γευστική πρόταση. 

Υλικά: Για το ρύζι
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
Για τον χοιρινό λαιμό
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
500 γρ. χοιρινό, λαιμό
1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
50 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. σάλτσα σόγιας
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
Για τη σύνθεση
2 κ.σ. ηλιέλαιο
200 γρ. ανανά, κονσέρβας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
80 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
100 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. σάλτσα σόγιας
200 γρ. χυμό ανανά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
1 κ.σ. σουσάμι, λευκό
Για το σερβίρισμα
σουσάμι, λευκό
φύλλα κόλιανδρου
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης