Η vegan μαγειρίτσα που θα λατρέψεις ακόμη και αν δεν είσαι χορτοφάγος

Η συνταγή για χορτοφαγική μαγειρίτσα που θα λατρέψουν όλοι στο γιορτινό τραπέζι.

Oλοένα και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια ακολουθούν έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής. Το Πασχαλινό τραπέζι στη χώρα μας αποτελείται κυρίως από τρόφιμα ζωικής προέλευσης, μπορείς ωστόσο να κάνεις τη διαφορά μαγειρεύοντας νόστιμα vegan πιάτα που θα λατρέψουν όλοι καλεσμένοι σου.

Η καθιερωμένη μαγειρίτσα είναι ένα από αυτά. Τα μανιτάρια είναι το καλύτερο και πιο γευστικό υποκατάστατο του κρέατος το οποίο θα αγοράσεις με πολύ χαμηλό badget για να φτιάξεις την πιο απολαυστική σούπα.

Η απόλυτη συνταγή για vegan μαγειρίτσα

Υλικά: 40 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό άγρια μανιτάρια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γρ. κρασί λευκό
1.500 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
200 γρ. ρύζι γλασέ
αλάτι
πιπέρι
1 μαρούλι
1/4 ματσάκι άνηθο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
άνηθο, ψιλοκομμένο
φέτες λεμόνι
παξιμάδια

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να χάσουν τον όγκο τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

Στο video που ακολουθεί θα δεις την εκτέλεση βήμα-βήμα και θα σου λυθεί κάθε απορία.

Πηγή κεντρικής: magiacook

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης