Φτιάξτε το γρήγορο και εύκολο ψωμί με sour cream και τυρί

Επειδή έχετε βαρεθεί το χωριάτικο και το πολυτελείας ψωμί ήρθε η ώρα να φτιάξετε εύκολο ψωμί που θα αγοράζετε πανάκριβα από ένα γαλλικό φούρνο

Υλικά
750 ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
250 ml τριμμένο τσένταρ
125 ml τριμμένη παρμεζάνα
310 ml γάλα
185 ml sour cream ή στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 μεγάλο αβγό

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και πιπέρι καγιέν.
3. Ρίξτε μετά τα τριμμένα τυριά.
4. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το γάλα, τη sour cream, το βούτυρο και το αβγό και ανακατέψτε.
5. Ενώστε στο μεγάλο μπολ τα μείγματα από δύο μπολ και ανακατέψετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και όχι παραπάνω γιατί το ψωμί σας θα γίνει σκληρό.
6. Ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα μακρόστενη αντικολλητική και αν θέλετε πασπαλίστε από πάνω με extra τυρί.
7. Ψήστε το στο φούρνο για 45 με 50 λεπτά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης