Η τέλεια γέμιση για γαλοπούλα

Δεν έχει ρύζι, είναι διαφορετική από αυτή που έχετε συνηθίσει, αλλά θα σας αποζημιώσει γευστικά.

Υλικά
4 κουταλιές βουτύρου
2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα (μόνο ο βολβός τους)
2 μήλα Golden ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για πουλερικά
1 κούπα αποξηραμένο cranberries
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα ματζουράνας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
6 κούπες κρουτόν
1/3 της κούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
2 κούπες ζωμού κοτόπουλου
1 κουταλιά αλάτι
1/4 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
2 κουταλιές μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Λιώστε σε ένα τηγάνι το βούτυρο.
3. Ρίξτε μέσα τα πράσα, τα μήλα, το σέλερι, το μείγμα μπαχαρικών για πουλερικά και σοτάρετε για 8 λεπτά περίπου.
4. Ανακατέψτε τη ματζουράνα, το δεντρολίβανο και τα cranberries και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και χύστε το σε ένα μπολ.
5. Προσθέστε τα κρουτόν και τον μαϊντανό και προσθέστε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι επιβεβαιώνοντας ότι το μείγμα σας είναι υγρό, αλλά όχι νερουλό.
6. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε το μείγμα σε ένα κεραμικό σκεύος.
7. Ψήστε για 20 με τριάντα λεπτά.

Tags
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης