Πιλάφι στο φούρνο με τυρί

Εύκολο, απλό, με υλικά που αρέσουν σε όλους και μια γεύση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μπορείτε να το φτιάξετε όποτε θέλετε και να σας κρατήσει για 3-4 μέρες, αν και μάλλον θα το εξαφανίσετε σε λιγότερες.

Υλικά
2φλ. ρύζι
5φλ. ζωμό κρέατος ή κότας (ή κύβο)
5 φέτες ζαμπόν
2φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 1/2φλ. βούτυρο
4 αυγά
1/2φλ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1.Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες, μαζί με το βούτυρο και τον ζωμό και αλατοπιπερώστε το.
2.Πριν ρουφήξει όλο το ζωμό, ρίξτε μέσα το περισσότερο τυρί και ανακατέψτε. Κατεβάστε το πιλάφι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
3.Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά, χτυπήστε τα λίγο και προσθέστε τα στο ρύζι.
4.Προσθέστε το ζαμπόν ψιλοκομμένο και αδειάστε ομοιόμορφα το πιλάφι σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίστε το με το υπόλοιπο τυρί και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
5.Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο (1/2φλ.), ραντίστε με αυτό την επιφάνεια του πιλαφιού και βάλτε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C να ψηθεί για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να κάνει μια χρυσή κρούστα.
6.Κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης