Νόστιμα αυγά με σπανάκι


Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την θρεπτική συνταγή που θα σας γεμίσει ενέργεια.

Υλικά
3 χούφτες φρέσκο σπανάκι
Ελαιόλαδο
Αραβοσιτέλαιο
1 κουταλιά βούτυρο
Μια χούφτα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κλωναράκια φρέσκο κρεμμυδάκι
4 αυγά
2 φέτες του τοστ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκόψτε το.
2. Πλύνετε το σπανάκι και αφαιρέστε τα κλωνάρια του.
3. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά και προσθέστε το κρεμμυδάκι.
4. Ρίξτε και τα φύλλα από το σπανάκι, αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθεί λίγο και μετά αφαιρέστε από το τηγάνι.
5. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε αρκετό αραβοσιτέλαιο και ψήστε ένα ένα τα αυγά.
6. Αλείψτε και τις δυο πλευρές από τις φέτες του τοστ με βούτυρο και βάλτε τες σε ένα ταψάκι.
7. Πάνω σε καθεμία φέτα βάλτε τυρί τριμμένο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο.
8. Σε κάθε πιάτο βάλτε από μια φέτα ψωμί του τοστ και από πάνω μοιράστε το σπανάκι. Σκεπάστε με δυό αυγά την κάθεφέτα πάνω από το σπανάκι και σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης