Τόνος και μεγάλες ζουμερές ντομάτες

Φιλέτα τόνου με φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Εναλλακτική πρόταση για εσάς που ήσταστε σε δίετα. Ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια, ο τόνος παντρεύεται με τις ντομάτες για μία άκρως υγειηνή συνταγή με γεμάτες γεύσεις.

Υλικά

4 φιλέτα τόνου (μέτριου μεγέθους)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

6 μεγάλες ζουμερές ντομάτες (κομμένες κυδωνάτες)

1 κόκκινο κρεμμύδι

ξύσμα 1 λεμονιού

χυμός 1 λεμονιού

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

αλάτι

λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

1.Σε μια βαθιά πιατέλα βάλτε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το μισό χυμό, 2 κουταλιές λάδι και μια κουταλιά δενδρολίβανο. Βουτήξτε τον τόνο στο μείγμα, σκεπάστε την πιατέλα με μία μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά

2.Προθερμένετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ τοποθετήτε τις ντομάτες και το κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες. Πασπαλίζετε με δενδρολίβανο, αλάτι, λευκό πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και τα βάζετε στο φούνο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

3.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε πολύ λίγο λάδι να κάψει και ρίχνετε τον τόνο και τον αφήνετε να ψηθεί για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τον και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε σε ένα πιάτο, τον τόνο και το μείγμα με τις ντομάτες και το κρεμύδι, και περιχύνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι .

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης