Μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια

Μέσα στην απλότητά της αυτή η συνταγή αποδεικνύεται ένα πολύ νόστιμο πιάτο.


Υλικά

1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ βούτυρο
4 φλιτζ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φιλέτα μοσχαριού
αλεύρι
αλάτι και πιπέρι


Eκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με μιάμιση κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
2. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε. Στη συνέχεια την απομακρύνετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το σκόρδο και προσθέτετε το μαϊντανό και το αλάτι στα μανιτάρια.
3. Περνάτε τα φιλετάκια από το αλεύρι. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε τα φιλετάκια και τα τηγανίζετε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα.
4. Στα υγρά που έχουν μείνει ρίχνετεε 2-3 κουταλιές νερό και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σερβίρετε σε ζεστό πιάτο ρίχνοντας τα μανιτάρια πάνω στα φιλετάκια.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης