Πανεύκολη, υπέροχη μανιταρόπιτα με τυρί και γαλοπούλα

Με πλούσια γεύση, κλασικά κι αγαπημένα υλικά όπως η σφολιάτα, το ρεγκάτο και η καπνιστή γαλοπούλα, και με μια συνταγή που γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αυτή η μανιταρόπιτα σίγουρα θα λατρευτεί ακόμα και από όσους δεν ήθελαν καμία σχέση μέχρι τώρα με τα μανιτάρια.

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
3 μεγάλες κονσέρβες μανιτάρια champignon
3κ.σ. σπορέλαιο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400γρ. ρεγκάτο τριμμένο
400γρ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια
500γρ. κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε για 20 λεπτά τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα. Μόλις πιουν τα υγρά, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε.
2.Λαδώστε καλά ένα μεγάλο ταψί και απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C.
3.Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, προσθέστε το ρεγκάτο και ανακατέψτε απαλά.
4.Αδειάστε τη γέμιση πάνω από το φύλλο σφολιάτας, ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και καλύψτε την με το δεύτερο φύλλο. Λαδώστε καλά, χαράξτε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και βάλτε την στον φούρνο να ψηθεί για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήστε την να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης