Μαρεγκάκια με γέμιση τυριού και σοκολάτας

Ασπράδια αυγού, σοκολάτα και φρέσκο τυρί σε έναν υπέροχο συνδυασμό.

Τραγανά σάντουιτς ζαχαρωτών από ασπράδια αυγού γεμισμένα με «σοκολατένιο» τυρί.

Υλικά
2 ασπράδια αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
110 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
σοκολάτα γέμιση ανθότυρο
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί ricotta (ανθότυρο)
20 γραμμάρια τριμμένη καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς και στρώστε σε δύο ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ με το μίξερ μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια σταδιακά προσθέστε την άχνη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά φροντίζοντας να χτυπάτε πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη. Θα έχετε μια μαρέγκα πηχτή και γυαλιστερή στο τέλος.
3. Φτιάξτε μαρεγκάκια πάνω στο αντικολλητικό χαρτί βάζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα και πατώντας το ελαφρά με το κουτάλι να απλωθεί λίγο στο ταψί (στρογγυλά μαρεγκάκια διαμέτρου 3 εκατοστών.)
4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 70 λεπτά μέχρι να γίνουν τα μαρεγκάκια σας τραγανά και στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση.
5. Χτυπήστε πολύ καλά το τυρί με την τριμμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος μέχρι όλα τα υλικά να συνδυαστούν καλά.
6. Λίγο πριν σερβίρετε απλώστε γέμιση από το μείγμα στα μισά μαρεγκάκια και κάντε σαντουιτσάκια καπακώνοντάς τα με τα υπόλοιπα.

Διαβάστε επίσης:

Μπουκίτσες μαρέγκας με 3 υλικά

Γλυκό: μαρεγκάκια με σοκολατένια βάση

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης