Υπέροχο κέικ με γιαούρτι και βερίκοκα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το νόστιμο κέικ με απλά υλικά γρήγορα και εύκολα.

Μια ανάλαφρη συνταγή για κέικ με αρωματισμένο γιαούρτι και βερίκοκα κονσέρβα.

Υλικά
410 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβα, στραγγισμένα και κομμένα σε φέτες
125 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
1 και 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γραμμάρια γιαούρτι με γεύση βερίκοκο
1/4 του φλιτζανιού νιφάδες αμυγδάλου
1/4 του φλιτζανιού τριμμένη ψίχα καρύδας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε τη βάση και τις πλευρές μιας στρογγυλής φόρμας βάθους 6 εκατοστών και διαμέτρου 20 εκατοστών. Στεγνώστε με ένα απορροφητικό χαρτί τα βερίκοκα.
2. Με το μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν ένα χνουδωτό, ομοιογενές μείγμα.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
5. Προσθέστε το αλεύρι και τη μισή ποσότητα γιαουρτιού και ανακατέψτε πολύ καλά.
6. Μετακινήστε με το κουτάλι το μισό μείγμα στη φόρμα, ισιώστε την επιφάνειά και στρώστε από πάνω τα βερίκοκα. Από πάνω χύστε το υπόλοιπο μείγμα και ισιώστε και πάλι την επιφάνεια. Πασπαλίστε με τις νιφάδες αμυγδάλου και την τριμμένη καρύδα.
7. Ψήστε για 40-50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε το κέικ 5 λεπτά στη φόρμα να κρυώσει , ξεφορμάρετε και αφήστε το κέικ σας να κρυώσει.
8. Σερβίρετε το κέικ σας με το υπόλοιπο αρωματισμένο γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ σοκολάτας με τη χρήση μόνο ενός μπολ

Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού

Κέικ με αμύγδαλα και λικέρ αμυγδάλου

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης