Σπιτικό σιρόπι σοκολάτα με κανέλα

Μια εύκολη συνταγή για σιρόπι σοκολάτας για να γαρνίρετε το παγωτό σας (και όχι μόνο).

Δώστε σοκολατένια γεύση στο κέικ, σε μια φέτα ψωμί ή στο παγωτό σας με αυτό το αρωματισμένο με κανέλα σιρόπι κανέλας.

Υλικά
250 ml (1 φλιτζάνι) νερό
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας σπασμένα σε κομμάτια ή 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, λεπτοκομμένη
20 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Δυναμώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε το σιρόπι σας να βράσει. Προσθέστε τη σοκολάτα και με ένα χτυπητήρι ανακατέψτε καλά.
3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
4. Αφήστε το σιρόπι σας να κρυώσει τελείως ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές βάζο στο ψυγείο το πολύ για 1 εβδομάδα. Απολαύστε το με παγωτό ή κέικ ή οποιοδήποτε γλύκισμα της επιλογής σας είτε κρύο είτε ζεσταμένο.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό παγωτό κανέλα

Χειροποίητο παγωτό σοκολάτας με ζεστή sauce σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτα με μπισκότα

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης