Κρέπες με γέμιση τυριού ricotta και μέλι

Μια συνταγή για ένα γλύκισμα με λίγα λιπαρά.

Ζεστές κρέπες γεμίζονται με τυρί ricotta και πασπαλίζονται με μέλι και κανέλα.

Υλικά
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί ricotta
Λεπτοτριμμένη φλούδα 1 λεμονιού και η ψίχα κομμένη σε wedges
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
3/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
3/4 του φλιτζανιού άπαχο γάλα
1 αυγό

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί ricotta, τη φλούδα λεμονιού, τη 1 κουταλιά μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι. Σε ένα τρίτο μπολ χτυπήστε μαζί το αυγό και το γάλα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος-αυγού στο αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ψεκάστε με ελαιόλαδο ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε δυόμισι κουταλιές της σούπας ζύμη στο τηγάνι και κουνήστε το περιστροφικά για να απλωθεί η ζύμη. Γυρίστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Μεταφέρετε την κρέπα σας σε ένα καθαρό πανί κουζίνας και σκεπάστε τη για να μείνει ζεστή. Συνεχίστε, ομοίως, με την υπόλοιπη ζύμη.
4. Απλώστε από μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα του τυριού σε κάθε κρέπα και τυλίξτε τες. Περιχύστε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα και σερβίρετε μαζί με τα wedges λεμονιού.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες με σάλτσα μπλε μούρων

Τηγανίτες με σιρόπι ροδιού

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης