Χοιρινές μπριζολίτσες με πλούσια σος από κράνμπερι

Μην υποτιμάτε τις σος από φρούτα, όχι μόνο είναι πολύ γευστικές και θα δώσουν στα ψητά σας την γλυκόξινη γεύση που θα τα κάνει να ξεχωρίσουν αλλά και είναι συνήθως σάλτες με λίγα λιπαρά. Ό,τι πρέπει δηλαδή για την δίαιτα σας και για ένα νόστιμο γεύμα που δεν θα σας αφήσει με την αίσθηση φουσκώματος.

Υλικά

Ελαιόλαδο

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλα

1/8 κουτ. γλυκού αλάτι

1/8 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι

½ κούπα μαρμελάδα κράνμπερι

2 κουτ. σούπας παγωμένο χυμό πορτοκαλιού

1 κουτ. σούπας μέλι

¼ κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ

1/8 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (τριμμένο)

Εκτέλεση

1.Βάλτε μία κουταλίτσα του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αφού αλατοπιπερώσετε τις μπριζολίτσες σας τις βάζετε στο λάδι. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τις μπριζόλες να ψηθούν και από τις δύο μεριές για 10 λεπτά. Για να γίνουν τραγανές από έξω και να παραμείνουν ζουμερές μέσα. Απομακρύνετε τις μπριζόλες και κρατείστε τες ζεστές.

2.Στο μεταξύ , σε ένα μπολ, βάζετε την μαρμελάδα κράνμπερι, το χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι. Το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μείγμα στο τηγάνι να ψηθεί στα λίπη από τις μπριζόλες. Αφήστε το μείγμα στη φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει και σερβίρετε κατευθείαν πάνω στις μπριζόλες.

Tip: Συνοδεύετε τις μπριζόλες σας με ψητά λαχανικά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης