Pancakes με βατόμουρα και καρύδα (και η αυριανή Κυριακή θα ξεκινήσει υπέροχα)

Το ιδανικό πρωινό έχει άρωμα καρύδας και βατόμουρων και ετοιμάζεται σε μόλις 3 βήματα.

Οι ωραιότερες και από τις πιο πρωτότυπες γλυκές τηγανίτες που έχετε δοκιμάσει με πλούσια γεύση καρύδας και βατόμουρων.

Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
25 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
1/3 του φλιτζανιού τριμμένη καρύδα
1 και 1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ το γάλα, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε και κάντε μια τρύπα στη μέση του μείγματος. Χύστε εκεί το μείγμα γάλακτος-αυγού και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το εκχύλισμα καρύδας, την καρύδα και τα βατόμουρα και ανακατέψτε και πάλι.
2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βουρτσίστε το με λιωμένο βούτυρο. Χρησιμοποιώντας περίπου ποσότητα ίση με 1/4 του φλιτζανιού ανά τηγανίτα τηγανίστε 2 pancakes για περίπου 3-4 λεπτά (μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνειά τους). Γυρίστε τες και τηγανίστε τες για άλλα 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Μεταφέρετε τις έτοιμες τηγανίτες σας σε ένα πιάτο και καλύψτε τες με ένα αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα βουρτσίζοντας σε κάθε δόση το τηγάνι σας με βούτυρο. Στο σύνολο πρέπει να σας βγουν 12 pancakes.
3. Σερβίρετε τα pancakes σας με κρέμα ζαχαροπλαστικής, φρέσκα βατόμουρα και σιρόπι μούρων, ή με λεμόνι, μέλι και παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες με ζεστή sauce πορτοκαλιού

Pancakes με σιροπιαστές φράουλες

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης