Υπάρχει πουθενά η … ευτυχία των social media;

Instagram

Τι δουλειά έχουμε να βγαίνουμε σώνει και ντε «τέλειοι» εμφανισιακά και συναισθηματικά; Να πουλήσεις τι και σε ποιον;

Ζούμε στην εποχή της εικόνας. Της εικόνας μας! Κάποτε βγαίναμε στους δρόμους για το BIG BROTHER και τις κάμερες κυκλοφορίας. Τώρα όποιος δεν ανεβάσει 4-5 selfies τη μέρα είναι σαν να μην υπάρχει… Κι όλες, τρελαμένες στην ευτυχία! Ευτυχία στις σχέσεις, ευτυχία στις οικογένειες, ευτυχία στη δουλειά, ευτυχία στους φίλους, ευτυχία στη… στενοχώρια! Η χαρά του Instagram! Για το καλό κλικ, ξεχνάμε αν έχουμε προβλήματα, αν έχουμε μαλώσει με τον σύντροφο, τον φίλο, το παιδί, τη μάνα μας και βγαίνουμε υπέρλαμπροι και πανευτυχείς. Λες και άμα δείξεις το κανονικό σου πρόσωπο θα πάθεις κάτι… Ούτε θα πάθεις, ούτε θα πάθουν αυτοί που θα σε δουν. Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Το ψέμα πάλι ναι. Βλάπτει…

Βλέπω φίλους και γνωστούς που τραβάνε μεγάλα ζόρια στη ζωή τους ή έστω στη σχέση τους και στα social media τρέχουν στα λιβάδια της ευτυχίας! Η χαρά του Influencer… Κι όχι μόνο αυτού. Και καλά για αυτόν που «πουλάει» από τη ζωή του, μέχρι τα προϊόντα στα social να το καταλάβω… Κανείς δεν θα αγοράσει από τον… δυστυχισμένο. Είναι θέμα marketing.

Αλλά οι άλλοι, εγώ κι εσύ, τι δουλειά έχουμε να βγαίνουμε σώνει και ντε «τέλειοι» εμφανισιακά και συναισθηματικά; Να πουλήσεις τι και σε ποιον; Παραμύθια του τύπου ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα; Άλλη βλακεία κι αυτή… Από μικρούς μας μαθαίνουν έτσι! Στο happy end… Στο αυτοί καλά αλλά εμείς καλύτερα!!! Διαγωνισμό ευτυχίας!

Κι ας είναι η ζωή γεμάτη ζόρια.

Άκου. Μην παραμυθιάζεσαι από την ευτυχία των social media. Αναρωτήθηκα πολλές φορές «υπάρχει πουθενά η ζωή αυτή;». Δεν υπάρχει. Κι είναι μεγάλη παγίδα να το πιστέψεις. Γιατί θα νιώσεις πραγματικά δυστυχισμένος χωρίς να είσαι. Είναι σαν τα άρθρα που έγραφαν κάποτε τα περιοδικά «40 πράγματα που πρέπει να κάνεις μέχρι τα 40» κι ένιωθες εντελώς… άχρηστος που δεν είχες κάνει ούτε τα 10 κι ήσουν 39 χρονών… Κυνήγαγες το χρόνο σαν τους μελλοθάνατους. Βλακεία. Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις και κυρίως αληθινά. Ευτύχησε, δυστύχησε, κάνε ό,τι γουστάρεις, όταν γουστάρεις, όποτε γουστάρεις… Άσε που όταν νιώσεις ευτυχισμένος πραγματικά δεν θα χρειάζεται να το διαφημίσεις σε κανέναν. Δεν θα θες κιόλας… Δεν θα σε νοιάζει.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης