VivaLaVegan: Το «κίνημα» της Hellmann’s που μας θέλει ενωμένους και όχι πεινασμένους!

VivaLaVegan: Το «κίνημα» της Hellmann’s που μας θέλει ενωμένους και όχι πεινασμένους!

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν μπορούν να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι κρεατοφάγοι, χορτοφάγοι και vegans, την Τσικνοπέμπτη; Αν αυτό φαντάζει για εσένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τότε πρέπει να γνωρίσεις οπωσδήποτε την παρέα μου.

Με τρία μέλη της παρέας να δηλώνουν vegans και pescetarians, επόμενο είναι πως οι διατροφικές τους αλλαγές, άλλαξαν και το μενού στο καθιερωμένο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Με άλλα λόγια, εκεί που τρώγαμε αυστηρά μόνο πίτες, πατάτες τηγανιτές και μπριζολάκια, ξαφνικά γίναμε πιο «ανοιχτοί» και το γεύμα μας, πολύ πιο «πλούσιο». Ανακαλύψαμε ότι τα μανιτάρια μπορούν να είναι το ίδιο γευστικά με τα συκωτάκια, πως οι ψητές πιπεριές ταιριάζουν άψογα με τη φέτα σαγανάκι και πως η πατατοσαλάτα με κάπαρη είναι ένα «δεύτερο» τζατζίκι. Σε αυτό βοήθησαν, βέβαια, τα κατάλληλα dressings, δηλαδή τα γευστικά «μυστικά» που δένουν τα υλικά κάθε πιάτου και είναι πάντα δίπλα στο φαγητό μας.

Ακριβώς για αυτό, η Hellmann’s, που αποτελεί τον αγαπημένο μας «συνοδοιπόρο» σε κάθε γευστική περιπέτεια, μας προτρέπει στις 4 Μαρτίου, δηλαδή την ερχόμενη Τσικνοπέμπτη, να λάβουμε μέρος στο κίνημα που έχει ξεκινήσει και να κηρύξουμε «επανάσταση» στην παράδοση. Έτσι, όχι μόνο μπιφτέκι, όχι μόνο μπριζόλα, αυτή την Τσικνοπέμπτη… θα τα ψήσουμε όλα! Θα στηρίξουμε, δηλαδή, τους vegans βάζοντας λαχανικά στη σχάρα και θα είμαστε με κάθε τρόπο στο «πλευρώτους». Με σύνθημά μας τη φράση «ενωμένοι σημαίνει πότε πεινασμένοι», διεκδικούμε τώρα το δικαίωμα όλων για μία απολαυστική Τσικνοπέμπτη!

Τσικνίζουμεόλοι μαζί αλά… βίγκαν!

Ένα είναι το βασικό ερώτημα που θα σε πείσει να επαναστατήσεις στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης: Ποιος κρίνει τι θα μπει στη σχάρα μας; Μπορεί η ημέρα να επιτάσσει κρεατικά όμως στην πραγματικότητα, την απάντηση στην ερώτηση τη γνωρίζουν μόνο τα μέλη της παρέας σου. Διότι μπορεί οι περισσότεροι να συμφωνούν στα κρεατικά, ωστόσο, υπάρχουν και αυτά τα δύο άτομα που δεν τρώνε κρέας -και κάποιος πρέπει να τα σκεφτεί. Γιατί, λοιπόν, να είμαστε στενόμυαλοι και να αφήνουμε τους φίλους μας στην «απ’ έξω» μια ημέρα που υποτίθεται πως έχει καθιερωθεί για την παρέα και την απόλαυση; Γιατί να μην κάνουμε χώρο δίπλα στα λουκάνικα και τα μπριζολάκια, για να βάλουμε μελιτζάνες, κολοκυθάκια, σπαράγγια και πιπεριές -τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε όλοι μαζί, τόσο οι κρεατοφάγοι, όσο και οι vegans;

Οι vegans έχουν ψυχή καιτσικνίζουν μαζί μας

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν πρέπει να υπάρχουν «άγραφοι» συμβιβασμοί και «όχι», όταν μπορούμε να γιορτάζουμε όλοι μαζί, χωρίς να στερηθεί κανείς τη γεύση και την απόλαυση. Τώρα θα μου πεις, ότι το παντζάρι και το κουνουπίδι δεν έχουν την ίδια συναρπαστική γεύση με ένα μπουτάκι από κοτόπουλο, όμως αλήθεια, έχεις δοκιμάσει τηγανιτές μπουκίτσες κουνουπιδιού με Hellmann's vegan mayo sauce και κομμάτια παντζαριού στο πλάι; Συνεπώς, δεν έχει τόση σημασία η πρώτη ύλη, όσο τα επιπλέον υλικά με τα οποία θα συνδυάσεις τα λαχανικά σου, όπως τα μπαχαρικά και τα dressings που θα προσθέσεις στη συνταγή. Και να είσαι σίγουρη πως με τα πρωτότυπα dressings της Hellmann’s, δηλαδή την κλασική κέτσαπ ή την κέτσαπ με γλυκαντικό από το φυτό stevia, την απαλή μουστάρδα ή την πικάντικη, θα βάλεις τις τελικές «πινελιές» που θα απογειώσουν το γεύμα της Τσικνοπέμπτης.

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Άρχισε να ετοιμάζεσαι από σήμερα για αυτή την αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη, αναζητώντας στην ιστοσελίδα της Hellmann’s τις πιο νόστιμες vegan συνταγές! Πάνω από όλα όμως, μην ξεχάσεις να παροτρύνεις και τους φίλους σου στα SoMe να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου για μία καλύτερη Τσικνοπέμπτη, ανεβάζοντας φωτογραφίες από την «πολύχρωμη» σχάρα σου με το σύνθημα που φέτος μας ενώνει, το #VivaLaVegan!