Vegan συνταγές που φέρνουν «επανάσταση» στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Vegan συνταγές που φέρνουν «επανάσταση» στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

H Τσικνοπέμπτη είναι μία γιορτή που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όχι μόνο γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσω περισσότερο την παρέα των φίλων μου, αλλά διότι είναι μία αφορμή για να ανακαλύψω μαζί τους νέες γεύσεις. Συνεισφέροντας ο καθένας με ένα δικό του πιάτο στον «μπουφέ» της Τσικνοπέμπτης, είναι σαν να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, μέσα από την «ιεροτελεστία» του φαγητού.

Ακριβώς επειδή δεν θέλω κανένας φίλος μου να μείνει έξω από αυτό το «παιχνίδι» γεύσεων, φροντίζω πάντα ένα από τα δύο πιάτα που θα δημιουργήσω για την Τσικνοπέμπτη να είναι vegan. Με αυτόν τον τρόπο, κάνω και εγώ τη δική μου μικρή «επανάσταση», σε μία ημέρα που έχει καθιερωθεί για τους λάτρεις του κρέατος, στηρίζοντας τους χορτοφάγους φίλους μου και μένοντας στο… «πλευρώτους»!

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να ξεσηκωθείς και να διεκδικήσεις το δικαίωμα των vegans για μία απολαυστική Τσικνοπέμπτη, τότε στις 4 Μαρτίου το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να εμπιστευτείς τις συνταγές που έχω συγκεντρώσει παρακάτω και φυσικά, την ξεχωριστή γεύση των dressing της Hellmann’s που φέρνουν την «επανάσταση» σε κάθε παραδοσιακό πιάτο.

Λαχταριστές γλυκοπατάτες με vegan mayo ντιπ

Οι πατάτες είναι ένα αναπόσπαστο πιάτο του μενού της Τσικνοπέμπτης και ένα είδος τροφής που μπορούν να απολαύσουν όλοι. Ωστόσο, για να ξεφύγετε λίγο από τις κλασικές τηγανιτές πατάτες που τρώτε, έτσι και αλλιώς, κάθε χρόνο, οι γλυκοπατάτες συνιστούν μία ιδανική εναλλακτική. Για να τις φτιάξεις θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

-5 γλυκοπατάτες

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-4 κ.σ. Hellmann’s vegan mayo

-1 πρέζα πιπέρι καγιέν

-1 πρέζα αλάτι

-1 πρέζα μαύρο πιπέρι

-1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη

-1/2 φλιτζάνι γκουακαμόλε

-5 κ.σ. γλυκιά τσίλι σως

-1 κ.γ. πελτέ chipotle (καπνιστό τσίλι)

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 220°C. Στη συνέχεια, θα κόψεις τις πατάτες σε κομμάτια καρέ, θα τις αλείψεις με ελαιόλαδο και θα τις πασπαλίσεις με τα μπαχαρικά. Θα στρώσεις ένα φύλλο λαδόκολλας στο ταψί και πάνω του, θα τοποθετήσεις τα κομμάτια της πατάτας, αφήνοντας μία μικρή απόσταση μεταξύ τους. Θα τις ψήσεις για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και έπειτα, θα τις ξεφουρνίσεις. Ενώ θα περιμένεις να κρυώσουν, θα ετοιμάσεις τη ντιπ, αναμειγνύοντας τέσσερις κουταλιές από τη Hellmann's vegan mayo χωρίς αβγό, γλουτένη ή συντηρητικά, και ένα κουταλάκι του γλυκού chipotle. Θα ανακατέψεις καλά το μείγμα σου μέχρι να ομογενοποιηθεί και έπειτα, θα σερβίρεις!

Extra tip: Για να δείχνει πιο «πλούσιο» το πλατό στο οποίο θα σερβίρεις τις πατάτες, μην ξεχάσεις να προσθέσεις κυπελάκια με διαφορετικά dressings, όπως απαλή μουστάρδα, κλασική κέτσαπ ή ακόμη και κέτσαπ με γλυκαντικό από το φυτό stevia, αναζητώντας μέσα από τις γεύσεις της Hellmann’ s εκείνη που θα λατρέψει η παρέα σου!

Δροσερή μακαρονοσαλάτα με σάλτσα πέστο

Εάν ψάχνεις ένα μεσογειακό και γευστικό πιάτο για να αντικαταστήσεις τη χωριάτικη σαλάτα, τότε η μακαρονοσαλάτα με πέστο είναι η vegan εναλλακτική που θα σε κάνει να αναφωνήσεις χορτάτη «Viva la Vegan»! Η διαδικασία για να την ετοιμάσεις είναι πολύ εύκολη και τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

-200 γρ. ζυμαρικά πένες

-100 γρ. πράσινα φασολάκια, κομμένα σε κομμάτια των 2 εκατοστών

-70 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση

-35 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

-1 κ.σ. Hellmann’s Vegan Mayo

-2 κ.σ. vegan pesto

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, βράζοντας νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνοντας μέσα τα ζυμαρικά. Θα τα αφήσεις να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία τους. Συγχρόνως, θα βάλεις νερό σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και θα βράσεις τα φασολάκια σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, θα τα στραγγίξεις και θα τα αφήσεις στην άκρη. Θα ετοιμάσεις τη σάλτσα αναμειγνύοντας τη Hellmann’s vegan mayo με το pesto και ανακατεύοντας καλά τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν τα μακαρόνια θα έχουν βράσει, θα τα στραγγίξεις καλά από το νερό, θα τα βάλεις σε ένα βαθύ μπολ, θα προσθέσεις τα φασόλια, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες και θα ανακατέψεις τα υλικά. Τέλος, θα προσθέσεις τη σάλτσα μαγιονέζας με pesto, θα επιμείνεις με το ανακάτεμα για λίγο ακόμη και έπειτα, θα σερβίρεις!


Κλείνοντας, να θυμάσαι πως ακόμη και αν έχεις μόνο έναν vegan στην παρέα σου, αξίζει να βάλεις για αυτόν τον «έναν» όλο το μεράκι σου για να δημιουργήσεις «επαναστατικά» vegan πιάτα με τα dressings της Hellmann’s. Διότι αυτή την Τσικνοπέμπτη θα το «κάψουμε» όλοι ενωμένοι. Και ενωμένοι, σημαίνει πότε πεινασμένοι!