Havana, ooh na-na

Havana, ooh na-na

«Half of my heart is in Havana, ooh na-na», κάπως έτσι ξεκινάει το Νο1 μουσικό hit αυτή της σεζόν και η Camila Cabello μας ταξιδεύει με τη φωνή της στην ηλιόλουστη και ρυθμική Κούβα. Σε αυτό το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής που είτε έχεις βρεθεί, είτε όχι, έχεις συνδέσει στο μυαλό σου με πολυχρωμία, ένταση, πλουραλιστικά τοπία και τροπικό κλίμα. Στην Κούβα, λοιπόν, και στο Cuba Chic στυλ της δεν φτάνεις μόνο μέσω της μουσικής αλλά και της μόδας και αυτό το δεύτερο «όχημα» χρησιμοποιήσαμε για να «χτίσουμε» το παρακάτω fashion editorial. Maxi printed φορέματα, εμπριμέ twin sets, total looks στις αποχρώσεις των κοραλλιών που μπορεί κάποιος να βρει στην Varadero Beach και slip dresses χρυσαφί, σαν την άμμο στην Santa Maria. Ρούχα σε δυναμικά γεωμετρικά μοτίβα, ψυχεδελικά prints αλλά και ρομαντικά floral σχέδια, «πλέκονται» δημιουργικά μεταξύ τους φτιάχνοντας σύνολα Κουβανέζικα… with a twist! Tα αξεσουάρ δεν παίζουν ρόλο παρατηρητή, αλλά πρωταγωνιστικό, σε αυτό το στυλιστικό παιχνίδι, με τα oversized, πολύχρωμα κοσμήματα, τα φουλάρια φορεμένα στα μαλλιά και τα ανοιξιάτικα headpieces, να κλέβουν την παράσταση. Σύνολα εξωτικά που με λίγη φαντασία και πολύ καλή διάθεση μπορείς να τα δεις πλήρως εναρμονισμένα στο καλοκαιρινό, αστικό τοπίο. Γιατί μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στα μισά της άνοιξης αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να ονειρευόμαστε –ίσως και να «φοράμε»- το καυτό καλοκαίρι που είναι μπροστά μας… «Οh, but my heart is in Havana», που λέει και η Cabello.


Φωτογράφος

Nίκος Ζήκος


Styling

Ιωάννα Σαλαμούρα


Μαλλιά-Μακιγιάζ

Παναγιώτης Καρακάσης

Spanish αναφορές, με τα φλογερά μεσογειακά χρώματα να πλέκονται αρμονικά με «ζεστές αποχρώσεις» και funky floral prints. Τα βολάν κλέβουν την παράσταση στο layering των συνόλων και δίνουν κίνηση και ρυθμό σε όλα τα looks.

Διονυσία: Φόρεμα Liu Jo (Shop&Trade), φούστα H&M, φουλάρι στη μέση Liu Jo (Shop&Trade), κολιέ Coveos Jewelry, παπούτσια και λουλούδια στα μαλλιά από προσωπική συλλογή

Ιωάννα: Φόρεμα φορεμένο σαν μπλούζα Fracomina (Shop&Trade), φούστα Juicy Couture (Juicy Couture Boutique), σκουλαρίκια Kaleido, μαντήλι και πέδιλα από προσωπική συλλογή

Δέσποινα: Φόρεμα Stelios Koudounaris, φούστα Liu Jo (Shop&Trade), μαντήλι Attrattivo, ζώνη και παπούτσια από προσωπική συλλογή

Ο πιο hot color block συνδυασμός της σεζόν είναι το κίτρινο με το μπλε. Η συγκεκριμένη Υves Klein Blue απόχρωση εκπέμπει μία σοφιστικέ γοητεία που μαγνητίζει το βλέμμα.

Πουκαμίσα Liu Jo (Shop&Trade), ζώνη Nika, φούστα Wild Pony (Progressive Fashion), σκουλαρίκια Coveos Jewelry

Δύο διαφορετικά floral prints πάνω σε loose κομμάτια μπορούν να συνθέσουν ένα σύνολο άκρως παιχνιδιάρικο και εντυπωσιακό.

Φόρεμα Kocca (Shop&Trade), παντελόνι Artigli (Shop&Trade), μαντήλι από προσωπική συλλογή, κολιέ Coveos Jewelry, ζώνη A.L.E., πέδιλα Pepe Jeans (Shop&Trade)

Ποιος είπε ότι οι mixed printed συνδυασμοί δεν μπορούν να είναι sexy; Ιδιαίτερα όταν κινούνται στις φλογερές, κόκκινες αποχρώσεις.

Φόρεμα Liu Jo (Shop & Trade), παντελόνα Compania Fantastica (Progressive Fashion), ζώνη attrattivo, φουλάρι στα μαλλιά Rina Scimento (Shop & Trade), σκουλαρίκια και παπούτσια από προσωπική συλλογή

Ένα πουκάμισο με λαχούρι φαίνεται nerdy αν το βάλεις με ένα μονόχρωμο παντελόνι σε ίσια γραμμή. Αν τα φορέσεις όμως με εμπριμέ παντελόνα και έθνικ κιμονό το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό.

Κιμονό A.L.E., τοπ Scotch & Soda, cropped παντελόνι Scotch & Soda, τυρμπάν Katerina Krommidaki Fashion, σκουλαρίκια Coveos Jewelry, πέδιλα Pepe Jeans (Shop&Trade)

Νeo seventies style με mini, εμπριμέ φορέματα σε άλφα γραμμή και ολόσωμες φόρμες. Απαραίτητο αξεσουάρ που θα αναδείξει το look σου τα retro headpieces στα μαλλιά.

Δέσποινα: Κιμονό Katerina Krommidaki Fashion, τοπ Tom Tailor (Shop&Trade), παντελόνι Wild Pony (Progressive Fashion), φουλάρι Liu Jo (Shop&Trade), σκουλαρίκια Coveos Jewelry, παπούτσια από προσωπική συλλογή

Ιωάννα: Πουκάμισο και φούστα όλα Compania Fantastica (Progressive Fashion), τυρμπάν Katerina Krommidaki Fashion, γυαλιά και σκουλαρίκια από προσωπική συλλογή, mules Ash (Shop&Trade)

Tα slip dresses μπορούν να φορεθούν μόνα τους, ως ένα sexy βραδινό κομμάτι, αλλά και με κιμονό για cool πρωινές εμφανίσεις.

Φόρεμα 275Athens, φουλάρι attrattivo, σκουλαρίκια Coveos Jewelry, πέδιλα από προσωπική συλλογή

Ο ρομαντισμός που εκδηλώνεται μέσα από ένα floral maxι φόρεμα και ένα ζευγάρι κομψά πέδιλα, είναι πάντα καλοδεχούμενος στην καθημερινότητά μας.

Φόρεμα Οrion (Phoenix Distribution), σκουλαρίκια Coveos Jewelry, φουλάρι και παπούτσια από προσωπική συλλογή

Τα deux pieces που «περιέχουν» σορτς είναι η πιο girly πρόταση για το φετινό καλοκαίρι. Ειδικά στην εμπριμέ εκδοχή τους.

Τοπ και σορτς Ted Baker (Collective Stores), τυρμπάν Katerina Krommidaki Fashion, σκουλαρίκια Coveos Jewelry, παπούτσια Pepe Jeans (Shop & Trade)

Δεν θέλουμε «δράματα» αυτή τη σεζόν, θέλουμε όμως dramatic outfits σε μαύρες και κόκκινες αποχρώσεις.

Φόρεμα Liu Jo (Shop&Trade), κολιέ Coveos Jewelry, λουλούδια στα μαλλιά από προσωπική συλλογή

Ηippie layering με μονόχρωμη μπλούζα και παντελόνι και printed, «παιχνιδιάρικη» φούστα. Δροσερή και ευφάνταστη στυλιστική επιλογή για αυτό το καλοκαίρι.

Top Μοnsoon, παντελόνι, φούστα και φουλάρι όλα Replay Stores, σκουλαρίκια Kaleido, παπούτσια από προσωπική συλλογή

Spanish romanticism στην πιο θηλυκή εκδοχή του με φούστα με λεπτομέρειες από δαντέλα και φόρεμα με βολάν, όλα σε λουλουδάτες αποχρώσεις.

Φόρεμα Stelios Koudounaris, φούστα Liu Jo (Shop&Trade), μαντήλι attrattivo, ζώνη και παπούτσια από προσωπική συλλογή