Summer in the city: Τα δροσερά city looks για να είσαι in fashion και τις πιο ζεστές ημέρες

Summer in the city: Τα δροσερά city looks για να είσαι in fashion και τις πιο ζεστές ημέρες

Mία επίσκεψη στο κατάστημα LOLA θα σε κάνει να αναθεωρήσεις σε ό,τι αφορά τον κανόνα «όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία μειώνονται οι ενδυματολογικές μας επιλογές».

«Hot town, summer in the city»: Όταν ο Joe Cocker τραγουδούσε αυτήν την folk-rock μπαλάντα το 1994 ο κόσμος κινούταν σε μία εντελώς διαφορετική τροχιά με πολλά ανεξερεύνητα πεδία να απλώνονται μπροστά στα πόδια της ανθρωπότητας. Ένα πράγμα, όμως, ήταν και παραμένει ίδιο: η ανάγκη των γυναικών για να χτίσουν μία καλοκαιρινή capsule wardrobe που θα φορούν όλο το καλοκαίρι και θα μπορεί να υποστηρίξει ένα 24hour style alert, ακόμα και τις πιο ζεστές ημέρες. Η πόλη είναι ο πυρήνας και το σημείο αναφοράς μας και εγώ -aka Διονυσία Καλαποθαράκου, Editor in Chief του Queen.gr, fashion lover και γνήσιο «city girl»- επισκέφτηκα το κατάστημα LOLA στο Μαρούσι για να επιλέξω τα style combos που θα φοράω παντού αυτό το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι με βρίσκει, λοιπόν, να κάνω shopping therapy σε ένα κατάστημα LOLA και να εμπλουτίζω το στυλ μου με όλα τα new basics της σεζόν αλλά και με ultra stylish επιλογές που κάθε fashion connoisseur θα εκτιμήσει.

Powerful blue code

image003.jpg

Ένα κοστούμι είναι δεδομένο πως χρειάζεσαι και το καλοκαίρι. Το ερώτημα είναι ποιο κοστούμι θα είναι αυτό που είναι ιδανικό για mid summer office days. Και στη LOLA πήραμε την απάντησή μας ανακαλύπτοντας αυτό το ultra chic powerful set σε σκούρα μπλε απόχρωση και μακρύ γιλέκο. Πώς να το «δέσεις» με αξεσουάρ; Προσθέτοντας μία chic mini bag σε λευκή απόχρωση και διακριτικά, λεπτά κοσμήματα.

New romantic vibes

image005.jpg

Ένα κλασικό fashion quote λέει πως ένα κορίτσι «με το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο». Εμείς λέμε πως με τη σωστή printed skirt μπορεί να κάνει level up σε όλες τις καλοκαιρινές εμφανίσεις της. Ένα κομμάτι σαν και αυτό φοριέται και με ένα απλό, μονόχρωμο top αλλά και με ένα εμπριμέ μπλουζάκι για μία πιο τολμηρή, print on print εμφάνιση.

Khaki is the new black

image007.jpg

Το military style μπορεί να μη θεωρείται πολύ «καλοκαιρινό» αλλά στη λινή, ανάλαφρη version του είναι ό,τι πρέπει για τα looks μας εντός και εκτός γραφείου. Μπορείς να το υιοθετήσεις με μία preppy προσέγγιση με buttoned up πουκάμισο, καφέ τσαντάκι και mules ή με μία πιο bohemian, πολλά χρυσά κοσμήματα και σανδάλια. Ό,τι και να επιλέξεις το «χακί είναι ο βασιλιάς», όπως και το «περιεχόμενο» κατά τον αείμνηστο Bill Gates.

Neutral city dress

image009.jpg

Hashtag #bosslady σε αυτό το φόρεμα και δεν υπάρχει πιο κατάλληλο κομμάτι για να είσαι power girl το πρωί στο γραφείο και σινεφίλ ψυχή το απόγευμα στο σινεμά. Ενδιάμεσα, με αυτό το outfit, έχεις πάντα χρόνο για «cocktail και συμπάθεια».

Ladylike with a twist

image011.jpg

Η Coco Chanel λάτρευε τα crop tweed σακάκια. Έβαζε την εμβληματική της καμέλια στο πέτο, πολλές σειρές από πέρλες και καθιέρωσε στο ευρύ κοινό ένα «καθωσπρέπει» κομμάτι. Φέτος αυτό το jacket είναι πιο hot από ποτέ. Η LOLA το προτείνει σε uber cool κίτρινο χρώμα και εμείς το συνδυάζουμε με denim παντελόνι και λινό top για τις ημέρες που θες να κάνεις styling χωρίς υπερβολές, αλλά με άποψη.

image013.jpg

«Η νύχτα είναι ένας διαφορετικός κόσμος, έλα να χορέψουμε όλη τη βραδιά, παρά τη ζέστη θα είναι τέλεια…» κάπως έτσι πάνε οι στίχοι του «Summer in the city» και αφού ολοκλήρωσα τα ψώνια μου τους σιγομουρμουρίζω γιατί σκεφτομαι πόσο αληθινοί μπορεί να είναι… με τα σωστά outfits όλα μπορεί να είναι υπέροχα. Ανεξαρτήτως από τον καιρό, ο μόνος ρυθμιστικός παράγοντας του τι θα φορέσουμε πρέπει να είναι το τι μας εκφράζει και μας κολακεύει. Και από όσα δοκίμασα στη LOLA, δεν υπήρχε κάτι που να μην πληρούσε αυτές τις δύο προϋποθέσεις.