Τα πιο θρυλικά φορέματα στην ιστορία της μόδας επιστρέφουν μέσα από τη Genique!

Τα πιο θρυλικά φορέματα στην ιστορία της μόδας επιστρέφουν μέσα από τη Genique!

Αν λατρεύεις τη μόδα και αναζητάς συνεχώς τις καλύτερες επιλογές σε ό,τι αφορά στο στυλ, τότε σου έχουμε καλά νέα. Διότι τώρα, τα πιο θρυλικά φορέματα στην ιστορία της μόδας επιστρέφουν μέσα από τη Genique.

Αν δεν τη γνωρίζεις, ήρθε η ώρα να τη μάθεις. Γιατί; Διότι οι περασμένες δεκαετίες είναι πάντα στη μόδα! Όλες οι απαντήσεις που χρειάζεσαι, βρίσκονται ακριβώς παρακάτω!

Τι είναι και τι σημαίνει Genique; Η Genique (στα ελληνικά προφέρεται Ζενίκ) πήρε το όνομά της από την ένωση των λέξεων Generation Unique. Το πιο σημαντικό στοιχείο που αξίζει να γνωρίζεις για εκείνη όμως, είναι ότι πίσω από τη Genique δεν υπάρχει κάποιος σχεδιαστής. Στην πραγματικότητα, εάν δεν υπήρχαν ταλαντούχοι σχεδιαστές καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας της μόδας, δεν θα υπήρχε σήμερα η Genique!

Ποια είναι η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία του brand; Τι ακριβώς όμως, δημιουργεί και τι μπορεί να σου προσφέρει η Genique; Η απάντηση είναι απλή: Ρούχα για όσους λατρεύουν τη μόδα από περασμένες δεκαετίες, ακόμη και συγκεκριμένες εμφανίσεις με ρετρό φορέματα που έκαναν είδωλα του στυλ και έμειναν αξέχαστες, τόσο στον κινηματογράφο όσο στη μουσική βιομηχανία αλλά και την πραγματική ζωή. Πόσες φορές, άλλωστε, δεν έχεις κοιτάξει φωτογραφίες του Old Hollywood και έχεις σημειώσει πόσο κομψές και λαμπερές ήταν όλες αυτές οι υπέροχες γυναίκες; Καλοντυμένες γυναίκες όπως η Audrey Hepburn, γυναίκες που έχουν δημιουργήσει πολύ συγκεκριμένο προσωπικό στυλ, όπως η Brigitte Bardot, αλλά και ιδιαίτερες μούσες όπως η Grace, η Bianca, η Twiggy, σου δείχνουν τον ρόλο που πρέπει να παίρνουν τα ρούχα, ώστε να δείχνεις όμορφη μέσα σε αυτά και παράλληλα, να νιώθεις αυτοπεποίθηση και να διασκεδάζεις με το στυλ.

Οι περασμένες δεκαετίες είναι πάντα στη μόδα και αξίζει να τις μάθεις!

Η δεκαετία του ‘50: Αγαπημένες μας δεκαετίες είναι τα 50s, τα 60s και τα 70s. Aπό πολλές απόψεις, η δεκαετία του 1950 έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω για να επαναπροσδιορίσει τα πάντα και ειδικότερα ό,τι αφορούσε στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ οι άνδρες ήταν μακριά, οι γυναίκες άρχισαν να αποκτούν μια ανεξαρτησία που ήταν σπάνια πριν τον πόλεμο. Άφησαν τα σπίτια τους και άρχισαν να εργάζονται σε γραφεία και εργοστάσια, κερδίζοντας τα δικά τους χρήματα. Βέβαια, τα ρούχα ήταν πολύ περιορισμένα καθόλη τη διάρκεια του πολέμου: Από το μήκος στις φούστες μέχρι το μέγεθος των κολάρων στις μπλούζες, τα πουκάμισα, αλλά και τα φορέματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια λεπτή, ευθεία σιλουέτα!

Τα ανατρεπτικά sixties: Τη δεκαετία του ‘60 τα πάντα άλλαξαν. Η μόδα εκείνη τη δεκαετία ήταν επαναστατική, ριζική, ήταν κάτι που δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος μέχρι τότε. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ωστόσο, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Yves Saint Laurent, άρχισε να αναζητά τρόπους για να επαναπροσδιορίσει τη γυναικεία σιλουέτα.

Τα θρυλικά 70s: Μέχρι το ξεκίνημα της δεκαετίας του ’70 -που μας έδωσε τη ντίσκο μουσική και τα αξέχαστα πάρτι- το στυλ, οι αγορές, τα υλικά αλλά και όλη η fashion έμπνευση, είχαν μεταμορφωθεί εντελώς. Και τις επιδράσεις όλης αυτής της αλλαγής τις βιώνουμε ακόμη.

Η ιδέα ξεκίνησε από μια δημοσιογράφο μόδας

Πώς, λοιπόν, ξεκίνησε η Genique; Την ιδιαίτερη fashion αυτή ιδέα την εμπνεύστηκε η creative director του brand και εδώ και χρόνια δημοσιογράφος μόδας, Πόπη Τερσιπάζογλου.

Τα τελευταία χρόνια η Πόπη εργαζόταν σε περιοδικά μόδας, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει το «χτίσιμο» της Genique, ήταν διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό InStyle. Η αγάπη της για οτιδήποτε ρετρό σε συνδυασμό με την εμπειρία της πάνω στο θεωρητικό κομμάτι της μόδας, ήταν οι λόγοι για τη δημιουργία της Genique. Επιθυμία της ήταν να δημιουργήσει ένα site που θα συνδύαζε τη θεωρία με την πράξη και να «μιλήσει» μέσα από την επαναδημιουργία θρυλικών ρούχων για την ιστορία της μόδας και τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της. Και τα κατάφερε. Το μοναδικό «πείραγμα» που κάνει όλη η ομάδα της Genique στα ρούχα, είναι να τα φέρνει με ένα πιο «φρέσκο» μάτι στο σήμερα.

Οι άνθρωποι της Genique είναι αφιερωμένοι σε έναν σκοπό: Στο να αναβιώσουν θρυλικές εμφανίσεις που θα ταιριάξουν και θα κολακεύσουν τη φιγούρα κάθε γυναίκας, όποια και αν είναι αυτή. Για αυτό δημιουργούν ρούχα που είναι κομμένα για πραγματικές γυναίκες και ραμμένα για καμπύλες.

Καμία γυναίκα δεν γεννήθηκε σε λάθος εποχή, απλά δεν έχει ψωνίσει ρούχα ακόμη από τη Genique!

Περισσότερες πληροφορίες:

Facebook/Instagram: @genique.official

E-shop: www.genique.gr

#geniqueofficial