Next Level

Το video presentation μπορεί και να είναι η νέα πασαρέλα των απανταχού σχεδιαστών, καθώς συνδυάζει κινούμενη εικόνα, σκηνοθετικό ταλέντο και ξεκάθαρο, εμπορικό αποτέλεσμα.

Η δεκαετία αυτή μάλλον θα περάσει στην ιστορία σαν η «Tablet decade», καθώς η κινούμενη εικόνα πλέον είναι το νέο medium προβολής της μόδας όχι μόνο σε καλλιτεχνικό αλλά και σε εμπορικό επίπεδο, από υπέροχα σχεδιασμένα iPad και λοιπούς επίπεδους υπολογιστές tablet ως το νέο love toy των απανταχού «φασιονίστα».

Δίνει την δυνατότητα για ακόμη πιο πλήρη και ουσιαστική ματιά στον θαυμαστό κόσμο της μόδας με αναφορές και κινηματογραφικές τεχνικές που κυριολεκτικά συναρπάζουν ενδυναμώνοντας την ταυτότητα των κολεξιόν και παρουσιάζοντας ένα νέο κινούμενο κόσμο γεμάτο ιδέες, χρώμα και πολύ δημιουργικά videos, μακριά από την στατικότητα των φωτογραφιών στις διαφημιστικές καμπάνιες.

Οι νεότεροι σχεδιαστές παρουσίασαν τις resort collections με πολύ έξυπνα, μικρής διάρκειας video clip που παρουσιάζουν με εμπνευσμένα concept την δουλειά τους συνεργαζόμενοι όχι μόνο με φωτογράφους που σκηνοθετούν αλλά και με σκηνοθέτες που «φωτογραφίζουν».

Μεταξύ άλλων του γνωστού φωτογράφου των Dolce & Gabbana, Mariano Vivanco, που σκηνοθέτησε το video για την resort συλλογή του σχεδιαστή Henry Holland, παίρνοντας την γνωστή Αγγλίδα μοντέλο -την είχαμε δει και σε ένα από τα επεισόδια του ελληνικού Next top Model- Eliza Cummings να κάνει lip syncing στο μεγάλο hit της πάλαι ποτέ star Neneh Cherry «Bufallo Stance» εμπνευσμένος από την χρυσή εποχή του λανσαρίσματος του μουσικού καναλιού ΜTV στα 80s ,με εξαιρετική μαεστρία και νοσταλγικό αποτέλεσμα.

Ένα άλλο επίσης καταπληκτικό resort collection video είναι αυτό του σχεδιαστή Markus Lupfer, σαν μία εκπληκτική concept ταινία μικρού μήκους με ξεχωριστές guests τις Florence Welch, lead singer του συγκροτήματος των Florence and the machine και του πρώην top model και μούσας της Chanel, Irina Lazareanu.

Πραγματικά ευρηματικό σενάριο, με καταπληκτική σκηνοθεσία που αναγάγει τα ρούχα σε πολυπόθητα iconic προϊόντα, που σίγουρα δεν θα σας προκαλούσαν καμία εντύπωση αν τα βλέπατε μόνο πάνω στην κρεμάστρα ή σε μια catwalk παρουσίαση.

Δείτε το βίντεο με την resort, ή αν προτιμάται pre-summer συλλογή για το 2012 του Markus Lupfer.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης